Hlavní obsah

Legenda UFC Bonnar zemřel. Bylo mu 45 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární zápasník MMA Stephan Bonnar zemřel. O víkendu o tom informovala organizace UFC. Americký bojovník po většinu své kariéry soutěžil jako polotěžká váha v UFC a byl členem Síně slávy nejslavnější světové organizace. Rodák z Hammondu ve státě Indiana zemřel o víkendu v práci na zástavu srdce, bylo mu 45 let.

Foto: Profimedia.cz

Americký bojovník MMA Stephan Bonnar zemřel, bylo mu 45 let.

Článek

Bonnar byl veteránem UFC, který stál u zrodu popularity MMA. Do historie se zapsala především jeho památná bitva s Forrestem Griffinem z dubna 2005, která je odborníky považována za jeden z nejdůležitějších duelů historie UFC. Duel tehdy přilákal velkou pozornost fanoušků a zachránil organizaci před bankrotem.

Bonnar i Griffin byli uvedeni do Síně slávy UFC v roce 2013. „Stephan Bonnar byl jedním z nejdůležitějších bojovníků, kteří kdy soutěžili v oktagonu," řekl prezident UFC Dana White v sobotu pro UFC.com.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

„Jeho zápas s Forrestem Griffinem navždy změnil sport a nikdy nebude zapomenut. Fanoušci ho milovali, vážili si ho a on jim vždy předvedl to nejlepší. Bude nám chybět," dodal White.

Bonnar se v kleci naposledy představil v roce 2014 v souboji s Titem Ortizem pod hlavičkou Bellatoru. Zápas tehdy překonal rekord ve sledovanosti v historii organizace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.