Sleduj nás

Tadeáš Růžička před soubojem v Rusku: Moje chvíle přišla, udělám libovej zápas!

Tadeáš Růžička před soubojem v Rusku: Moje chvíle přišla, udělám libovej zápas!
Tak trochu se čekalo, že první letošní zápas bude pro Tadeáše Růžičku titulová bitva v domácí organizaci RFA, kde si v loňském roce připsal tři dominantní vítězství.

Mawar se ale nakonec rozhodl jít jinou a podstatně těžší cestou. Již 4. února se tak představí v Jekatěrinburgu na turnaji RCC, kde bude čelit domácímu Chajalu Džanievovi.

O tom, že vyhrávat v RCC není nic snadného, se v poslední době přesvědčil například David Kozma, Michal Krčmář nebo Milan Paleš. Mawar navíc nastoupí pod pravidly MMA, což pro něj není úplně domácí disciplína. I tak ale neváhal ani minutu a na těžkého soupeře okamžitě kývnul.


„Je to obrovská výzva a bez váhání jsme ji přijali. Můj soupeř je opravdová legenda a já můžu jedině překvapit. Je to velká věc, musím se ukázat.

Mým hlavním cílem je dostat se do světa, a jestli se tam přes někoho mám dostat, tak je to přesně on. Ať už vyhraju, nebo ne, musím udělat libovej zápas a tím se mi otevře spousta dveří,“ rozpovídal se Tadeáš v rozhovoru pro sport.cz.


O tom, že Chajal Džaniev není žádné ořezávátko, svědčí již jeho profi bilance z postojových disciplín, kde má šestačtyřicet výher a pouhých pět porážek.

K tomu je potřeba připočítat více než sto zápasů mezi amatéry, ve kterých prohrál pouze desetkrát. Mezi největší skalpy ruského bojovníka patří určitě výhra nad legendárním Thajcem Buakawem, kterého Džaniev dokázal trápit perfektním pohybem a tvrdými lokty.

Vzhledem k minulosti Chajala i Tadeáše se dá předpokládat, že nás čeká spíše řežba v postoji než wrestling a práce na zemi. S podobným scénářem počítá i Mawar, který pouze upravil délku kol, aby si zvykl na pětiminutovky.


„Na soupeře se musím především připravit na střet v postoji, protože je fakt tvrdej. Moje hlavní příprava je, že se chci přefýzovat, ať mám maximální kondici na přestřelky a největší bomby.

Bude to v malých rukavicích. Máme sice krátkou přípravu, ale přizpůsobili jsme se,“ těší se Tadeáš Růžička na pořádnou válku.

Matchmaker RFA Martin Wodecki dohodl zápas na ruské půdě i dalším dvěma reprezentantům československé scény, a to Sivákovi a Fapšovi. Během krátké doby se nám tak naskytne zajímavé srovnání hned tří domácích talentů proti kvalitním ruským borcům.


Další články