Teixeira i Hill si z bitvy odnesli zlomené nosy, stopku na půl roku dostalo po UFC 283 hned 11 bojovníků

Teixeira i Hill si z bitvy odnesli zlomené nosy, stopku na půl roku dostalo po UFC 283 hned 11 bojovníků Glover Teixeira po zápase s Jamahalem Hillem | zdroj: Profimedia

Odvrácená strana MMA. Brazilská atletická komise zveřejnila, jaká zranění si bojovníci z UFC v Riu de Janeiru odnesli a na jak dlouho budou mimo hru.

Ačkoliv se podle fotografie může zdát, že Glover Teixeira dopadl po 25minutové bitvě s Jamahalem Hillem opravdu zle, jeho manažer fanoušky ubezpečil, že se kromě možné zlomeniny nosu jedná pouze o drobná vnější zranění. Brazilský veterán sice ohlásil odchodu do důchodu, pokud by si to ale rozmyslel a chtěl se vrátit do boje, nesmí tak učinit dříve než za 45 dní a to jen v případě, že další CT neukáže problémy, jinak totiž vyfasoval stopku na 180 dní.

Podobně dopadl i jeho přemožitel a nový šampion polotěžké divize Jamahal Hill. Ten má údajně rovněž zlomený nos a bude se moci vrátit nejdříve za 30 dní, pokud mu dají lékaři zelenou, jinak vyfasoval od brazilské atletické komise rovněž zákaz na půl roku.

Glover Teixeira a Jamahal Hill Glover Teixeira tleská svému přemožiteli Jamahalu Hillovi | zdroj: Profimedia

Na delší pauzu to vypadá u ex-šampiona muší váhy Deivesona Figueireda. Ten sice prohrál kvůli tomu, že se lékaři nelíbilo zranění jeho oka, vážnější poškození se ale naštěstí v nemocnici nepotvrdilo. Naopak se přišlo na zlomený nos.

Ten si po výprasku od Jessicy Andrade odnesla také Lauren Murphy a stejný osud potkal i Paula Craiga.

Zranění se ale nevyhnula ani vítězům. Cody Stamann, Ihor Potieria, Josiane Nunes a Nicolas Dalby mají všichni zraněné ruce a dostali tak rovněž zákaz na 180 dní, který jim ale můžou lékaři případně zkrátit. To čeká i Melquizaela Costu a Warlleyho Alvese, který má krom pochroumané ruky také zlomenou očnici.

Několik dalších bojovníků dostalo povinný zákaz startu po knockoutech – Terrance McKinney (90 dní), Gregory Rodrigues (60 dní), Saimon Oliveira (45 dní) a Shamil Abdurakhimov (45 dní).

Mounir Lazzez do zápasu nenastoupí minimálně dalších 30 dní kvůli tržným ranám, stejně dlouhou stopku vyfasovala i Zarah Fairn dos Santos.

Ostatní fighteři z UFC 283 pak dostali jen povinnou pauzu 14 dní. Mezi nimi například i šampion Brandon Moreno, na kterého ale jeho trenér prozradil, že do zápasu nastoupil se zraněným kolenem, pravděpodobně se tak také jen tak nevrátí, byť by se s ním pravděpodobný vyzyvatel Alexandre Pantoja chtěl utkat co nejdříve.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články