Hlavní obsah

Téměř čtvrt tuny v akci. Obři se pobijí o titul, Češi lační po reparátu

Letos poprvé, celkově již posedmé. Domácí bojová organizace I Am Fighter tuto sobotu pohostí diváky bojovým menu. Navíc vůbec poprvé se bude bojovat o pás. Těžkotonážní rodeo o to nejcennější svedou ukrajinský bojovník trénující v Česku Jevgenij Orlov a turecký obr Bugrahan Karakas. Zapomenout se nesmí ani na Frederica Komuenhu, jenž nedávno zápasil v prestižní KSW. Rychlé ruce budou úřadovat i v duelu zkušeného Davida Hoška, talentovaného Davida Zouly či vousatého těžkotonážníka Davida Závody. K vidění bude i souboj dětí.

Foto: IAF

V titulové bitvě organizace I Am Fighter se představí Jevgenij Orlov (vpravo).

Článek

První titulová řežba v historii organizace. Velkým favoritem bude ukrajinská síla v podobě Jevgenije Orlova, který se přitom na rivala do klece načekal pořádně dlouhou dobu. Někteří střet odmítli, jiní se pro změnu zranili. „Rozhodně mohu říct, že mě to znervózňovalo. Do přípravy na tento duel jsem investoval spoustu energie a peněz. Bylo by velmi nepříjemné, kdyby na souboj nakonec vůbec nedošlo, kdybych v Říčanech nezápasil," vysvětluje ukrajinský tvrďák trénující v Česku.

Na nabídku nakonec kývl Turek Bugrahan Karakas. „Do této doby jsem ho vůbec neznal. Podíval jsem se na jeho skóre a několik zápasů na internetu. Každý bojovník, který jde do klece, tak chce vyhrát, proto nikdy nikoho nepodceňuje. Respektuji ho a chci ze sebe vydat to nejlepší," říká sebevědomě Orlov, který během pátečního oficiálního vážení navážil 119,8 kg. Jeho rival dokonce 120,2 kg.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Po kontroverzní porážce v prestižní organizaci KSW se v domácím prostředí ukáže také Čech David Hošek. Proti nepříjemnému veteránovi Miroslavu Vackovi bude obrovským favoritem. Na tuto nálepku se ale nekouká.

„Jasně, vím, že jsem favorit, ale na to si já nehraju. Znám své kvality, vím, co umí soupeř, a to je pro mě nejdůležitější. Vím, že se výborně připravil a chce vyhrát stejně jako já. Nepodceňuji ho, i když měl delší pauzu. Prohry nic neznamenají a jak se říká – buď vyhraješ, nebo se učíš," neřeší bývalý boxerský reprezentant žebříčkové postavení.

Ačkoliv Hošek patří pod organizaci KSW, neví, co ukáže budoucnost. „Nevím, jak to s RFA bude, sice mám s nimi smlouvu, ale od října nic, nenabízejí žádné zápasy. Co se týče KSW, tam sice potvrzené nemám, ale vše je v jednání. Bude záležet na tom, jak se budu cítit po sobotě a jaké budou mít plány na své nejbližší eventy," nastiňuje další plány.

Turnaj IAF 7 můžete živě sledovat i na stanici O2 TV Sport. Přímým přenosem budou provázet zkušený komentátor Kamil Guzek a aktuálně nejlepší český boxer Vasil Ducár.

Na únorovém turnaji polské KSW měl možnost debutovat také Čech s angolskými kořeny Frederico Komuenha. Ani on ale neuspěl. Po první kariérní porážce bude chtít napravit zaváhání s Alexem Vörösem, který si loni v listopadu připsal rychlou porážku v RFA s Martinem Horínkem.

Do akce se dostane i talentovaný David Zoula, který poměří síly se Simonem Krajníkem. Prohru z posledního duelu se bude pokoušet odčinit i těžkotonážník David Závoda, jenž pro změnu narazí na Viléma Fencla. Celý galavečer otevřou malé pušky – 27kiloví bojovníci Milan Flégr a Kristián Váňa. Zde půjde o odvetu, oba se spolu popasovali loni dle pravidel čínského boxu (sanda). Tehdy slavil Váňa. Nejen to bude k vidění na turnaji IAF 7 v Říčanech. Turnaj můžete sledovat v sobotu 6. května na stanici O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: