Test legendární polské síly. Blachowicz odkryl, s jakou taktikou půjde na Pereiru a ve kterém kole ho ukončí

Test legendární polské síly. Blachowicz odkryl, s jakou taktikou půjde na Pereiru a ve kterém kole ho ukončí Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Polák Jan Blachowicz se porve o možnost bojovat s Procházkou, probít se k němu ale bude muset přes brazilského kata Alexe Pereiru.

Polotěžká divize (váhová kategorie do 93 kil) patřila v UFC dlouhá léta k těm nejstabilnějším. Za 9 let si tam pás připnuli pouze dva muži – Jon Jones a v jeho nepřítomnosti Daniel Cormier. Když ale oba vyklidili pole (DC odešel do důchodu a Jones do těžké váhy), nastalo doslova období chaosu. Cenný opasek totiž měnil majitele hned čtyřikrát a nikdo si jej dlouho neužil.

Jako první se jej zmocnil Jan Blachowicz a zvládl ho jednou obhájit, než předal štafetu Gloveru Teixeirovi, jehož hned vzápětí sesadil z trůnu Jiří Procházka. Ani vláda českého válečníka ale netrvala dlouho a kvůli zranění ramene byl nucen odstoupit. Šanci pobít se o volný titul dostali narychlo Magomed Ankalaev a již zmíněný Blachowicz. Výsledkem byla remíza a vzniklé příležitosti následně využil Jamahal Hill. Jenže i jeho zřejmě zasáhla kletba a kvůli zranění kotníku se před pár týdny pásu vzdal.

"V naší divizi se děje spousta divných věcí, ale show musí pokračovat," směje se tomu Blachowicz. Sám by sice možná zauvažoval nad tím pás uvolnit, pokud by se zranil podobně jako jeho dva kolegové, avšak manažer by mu to prý nejspíš hodně rychle rozmluvil. "Ale respektuju, že nebrzdí divizi. Show must go on."

V průběhu rozhovoru s Michaelem Bispingem se pak na chvíli zasnil a s blaženým úsměvem pronesl: "Až porazím Pereiru, můj další zápas bude proti Jiřímu někde v Evropě. To bude úžasné." Okamžitě si ale uvědomil, že ho nečeká snadný úkol a vrátil se nohama na zem. "Teď se musím soustředit Pereiru, nechci koukat moc daleko."

Bisping na to nadhodil, že většina znalých fanoušků od polského fightera nejspíš očekává, že bude chtít bojovat na zemi. "Určitě. Ale víš, jak to je. Já jsem postojář a rád bojuju v postoji, takže si proti někomu jako je Pereira musím svůj striking otestovat," zareagoval Jan s upřímným úsměvem. "Ale pokud se nebudu cítit dobře, pokud schytám nějaké údery, tak určitě využiju wrestling a vezmu ho dolů. Protože nejsem hloupý a vím, co musím udělat, abych ten zápas vyhrál. A využiju k tomu všech svých zbraní. Rozhodně ale nepůjdu po takedownu rovnou ze šatny. Postavím se doprostřed klece a budu se s ním přestřelovat. A pokud se něco pokazí, tak začnu s wrestlingem, ale ne dřív."

"Myslím, že to bude na pohled skvělý zápas," slibuje fanouškům, zároveň ale věří, že rozhodne před limitem. "Vítězství je to nejdůležitější a je jedno, jak ho dosáhnu. Ale když si představuji, jak to dopadne, tak je to knockout nebo submise ve druhém kole. Já ho uškrtím nebo knockoutuju."

Zda se Janovi podaří zvítězit a stane se příštím soupeřem Jiřího Procházky, to se dozvíme už v neděli ráno. Hlavní část turnaje UFC 291 odstartuje ve 4:00 našeho času.

Zdroje:  MMA Fighting , YouTube Michael Bisping Podcast , Tisková konference UFC

Nejnovější články