Hlavní obsah

Těžký oříšek pro českého hrobníka. Dvořáka čeká v UFC šestý zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestá zkouška pro českého MMA bojovníka Davida Dvořáka v slavné UFC je odklepnuta. Rodák z Hořic se poprvé v letošním roce podívá zpět do klece 10. června, soupeřem bude současná osmička muší divize Američan Matt Schnell. Český bojovník se bude snažit odčinit dvouzápasovou sérii bez výhry.

Foto: UFC

David Dvořák (vpravo) a Manel Kape během zápasu v UFC.

Článek

Český bojovník o podepsání kontraktu k dalšímu zápasu informoval před několika dny, soupeře ale tajil. Nyní jsou karty odkryty a třicetiletý rodák z Hořic se do kulatého kolbiště podívá 10. června na turnaji UFC 289. O místě konání se zatím spekuluje, v úvahu podle všeho připadá galavečer v Kanadě, konkrétněji v Calgary.

Dvořák půjde do šestého zápasu coby desítka muší divize a narazí na osmičku Matta Schnella, který v nejslavnější bojové organizaci působí již od roku 2016. Během této doby stihl dvanáct duelů a povedlo se mu šestkrát zvítězit a pětkrát prohrát. Jeden zápas byl vyhodnocen jako „no contest". Pozornost ale budí statistika počtu submisí. Američan tímto stylem ukončil hned 9 z celkových 16 vítězných duelů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Naopak Dvořák poslední dva duely prohrál, naposledy nestačil na rozjetého Angolana Manela Kapeho, na kterého nevyzrál ani díky bojovnému výkonu, kdy například čelil  lámání ruky. Český bojovník si v zápase přivodil celou řadu zdravotních problémů, které dával dohromady ještě několik dlouhých týdnů poté. „Těch věcí je dost, ale není to nic, co by se podle mě nemohlo dát časem do kupy," řekl Dvořák zkraje letošního roku pro Sport.cz.

Pro aktuálně jednoho ze čtyř českých zástupců mezi elitou se bude jednat o první zápas v letošním roce. V předešlých dnech se například stihl podrobit výběrovému řízení u české armády, kde absolvoval i několik těžkých zkoušek. „Jsem přesvědčený, že mě to posune jak jako sportovce, tak jako člověka. Celé to bylo hlavně o hlavě, člověk si natrénuje, ale nic v hlavě nesmí vypustit. Je to jak v samotném zápase," rozpovídal se.

Nezapomněl ani na trénování v roli bojovníka. Právě od tohoto týdne měl v plánu vyrazit i na sparingy s ostatními kolegy. „Teď už jsem začal i normálně trénovat. Chtěl bych začít jezdit i na plné sparingové tréninky a vrátit se do plného procesu," řekl Dvořák, který má aktuálně v UFC bilanci 3-2.

Reklama

Související témata: