Ticho před bouří? Tisková konference UFC se tentokrát nesla v relativně poklidném duchu

Ticho před bouří? Tisková konference UFC se tentokrát nesla v relativně poklidném duchu Israel Adesanya vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Do očekávaného turnaje UFC 281 zbývá posledních pár dní, a tak se bojovníci a bojovnice z hlavní karty sešli na tradiční velké tiskové konferenci. 

Nejvíce dotazů směřovalo na dvojici Israel Adesanya a Alex Pereira, kteří se spolu pobijí o titul střední váhy. Navíc se dobře znají z kickboxerského ringu, kde dvakrát slavil vítězství druhý jmenovaný.

"Bavíme se tady o MMA. Všichni víme, co se stalo v předchozích dvou zápasech. Já jsem na ně zapomněl a doufám, že on taky. Budu s ním bojovat, jako by to byl náš první zápas v životě," řekl Pereira, který se jako jediný na tiskovce snažil přikládat pod kotlem, brzdila ho v tom však neznalost angličtiny.

Adesanyu samozřejmě otázku na tvrdý knockout, který v roce 2017 od Brazilce vyfasoval, z publika přilétla. "Když jsi naposledy vstoupil do klece s Pereirou…" začal tazatel, načež ho šampion střední váhy opravil, že šlo o ring. "Když jsi naposledy s Pereirou vstoupil do ringu, tak tě knockoutoval. A řekl, že to budeš mít pořád v hlavě a ovlivní tě to. Jak na to zareaguješ?"

"Ne."odpověděl lakonicky Israel. Zároveň by ale podle něj Pereira bez vzájemné historie v MMA tak rychlého úspěchu nedosáhl a měl mu tedy být vděčný. Svoji cestu za titulem označil za "mnohem působivější".

Jinak je ale úřadující šampion rád, že konečně stane proti soupeři, který se nebude bát bojovat. "Není jako ostatní chlapi, se kterými jsem v poslední době bojoval. Po prvních ranách nevycouvá. Musím tady ale zmínit Brada Tavarese, protože ten do toho šlapal až do pátého kola. Myslím, že Pereira do toho půjde, bude bojovat. Což já mám rád, mám rád chlapy, kteří jdou bojovat, protože já taky rád bojuju," řekl na Brazilcovu adresu. Zřejmě tedy i on sám doufá, že po delší době předvede díky agresivnímu soupeři výkon, který bude bavit i laické diváky.

Pereira naopak prohlásil, že asi "Stylebenderovi" v ringu trochu pošramotil psychiku, jelikož se zdá být dost nevyrovnaný. Nejprve prý totiž o zápas s ním stál, následně ale začal společně se svým týmem vyhlašovat, že si Brazilec nezaslouží bojovat o titul.

Co se týče taktiky, možná bude šampion poprvé tím, kdo boj přenese na zem. Pereira je na to ale dle svých slov připraven. "Je to MMA a hodně lidí bude překvapeno, co na zemi dokážu. Ukážu vám, že jsem kompletní bojovník."

Nepříjemné chvíle si na pódiu zažila šampionka Carla Esparza, přestože totiž zápasí na domácí půdě v USA, publikum jí přivítalo bučením a zdálo se, že většina fandí spíše čínské vyzývatelce Weili Zhang.

"Tohle je poprvé, co budu bojovat s čistou wrestlerkou. Bude to dobrý test pro mé wrestlerské a grapplerské schopnosti. Dlouho jsem na nich pracovala," prohlásila Zhang. "Carlu jako soupeřku hodně respektuji, protože byla první šampionkou naší divize a po osmi letech získala titul znovu."

Číňanka vypadala na videích z tréninků opravdu nabroušeně, proto nepřekvapila otázka na šampionku, zda se něčeho od Weili neobává. "Ani ne. Potkávám se v oktagonu s těmi nejlepšími už 13 let. Nemyslím si, že ještě uvidím něco nového. Všechny soupeřky jsou prvotřídní. Takže ji jako soupeřku respektuju, ale jestli se bojím? Ne nebojím."

Parádní podívanou slibuje i bitva dvou tvrďáků z lehké váhy – Dustina Poiriera a Michaela Chandlera. Ani oni neměli zapotřebí před víkendovým zápasem nějak vyostřovat rivalitu.

"Myslím, že budu mluvit za sebe i za Poiriera. Oba vždycky jdeme po ukončení a moc dobře víme, kdo je ten druhý. V sobotu si ukradneme show pro sebe, bude to v očích lidí hlavní zápas," prohlásil Chandler, jehož dosavadní zápasy v UFC nikdy nenudily, i když odcházel jako poražený. Zároveň ale upozornil, že tentokrát pro něj bude hlavním cílem vítězství, ne udělat skvělý fight.

"Největší očekávání mám od sebe já sám. Bojové sporty dělám už 22 let, loni 6. října jsem tady v Madison Square Garden udělal zápas roku, už nemusím nic dokazovat. Nepůjdu tam s tím, že chci udělat nejlepší zápas večera ale s tím, že chci, aby mi na konci zvedli ruku a v roce 2023 jsem získal titul. Bude to proti Dustinu Poirierovi, jehož resumé mluví samo za sebe, v nejikoničtější aréně na světě, strašně se těším a díky, že tu můžeme být."

Poirier si možná i na to konto v jiném rozhovoru do svého soupeře rýpnul, že se bude snažit vyhnout válce. Zda tomu tak skutečně bude, zjistíme až v neděli nad ránem, Dustin ale garantuje, že on rozhodně nemá v plánu držet nohu z plynu. "Já tam půjdu válčit, vy chcete vidět tvrdý střet a já vám ho dám. Jdu tam toho chlapa ukončit. Jakýmkoliv způsobem." Druhým dechem ale dodal, že je Chandler hodně nebezpečný soupeř s velkou explozivní silou, takže to určitě nebude snadné. Zároveň mu doporučil, že pokud chce v zápase využít wrestling, měl by to v zápase udělat co nejdříve.

Poirier také uvedl, že za honorář ze zápasu zajistí 500 jídel pro rodiny v nouzi a nakoupí vánoční dárky pro všechny děti z azylového domu ve městě Lafayette.

A jak vítěz bude v oktagonu slavit? Chandler slíbil pět salt vzad, zatímco Poirier prý kdyžtak udělá přemet, protože backflipy neumí.

Na tiskovce byli přítomni také dvě stálice UFC – Dan Hooker a Frankie Edgar. Moc prostoru se jim ale nedostalo, přestože druhý jmenovaný plánuje o víkendu ve 41 letech ukončit kariéru. O 10 let mladší soupeř Chris Gutierrez mu vzkázal, že sice v oktagonu dokázal velké věci, ale jeho čas vypršel. Skalp legendy by mu v kariéře určitě výrazně pomohl. V něco podobného doufá i peruánský škrtič Claudio Puelles v souboji s Novozélanďanem Hookerem, kterému se v poslední době moc nedaří, jeho jméno má ale stále ještě nějakou váhu.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články