Hlavní obsah

Tlak necítím, jdu vyhrát! Dvořák si před bojem v UFC věří, odletěl i po boku šampiona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurá do Vancouveru. Aktuálně jeden ze čtyř českých bojovníků v UFC David Dvořák zamířil za svým šestým duelem mezi elitou. Na souboj s osmičkou muší váhy Mattem Schnellem odletěl zhruba čtrnáct dnů před konáním galavečeru (10. června) v Kanadě, což zároveň pro rodáka z Hořic bude premiérová návštěva rozlohou druhé největší země světa. „Necítím na sobě tlak. Jdu vyhrát!“ hlásí odhodlaně Dvořák, kterého doprovází i jeho kamarád a trenér Patrik Kincl.

Foto: UFC

David Dvořák (vpravo) a Manel Kape během zápasu v UFC. Archivní foto.

Článek

Pro Dvořáka se bude jednat o první duel v letošním roce. Naposledy se v kleci představil během loňského prosince, kdy si z duelu proti Manelu Kapemu nejen, že odnesl porážku, ale rovněž celou řadu zdravotních problémů. „Zdravotně už jsem úplně v pohodě, nic mě neomezuje. Mám jen malý škrábanec na prstu," odlehčuje situaci.

Dvořák tak po úvodních třech vyhrách v UFC dvakrát prohrál. Tlak si ale nepřipouští. „Pro mě je to furt stejné jako, když jsem jel s bilancí 3-0. Nemám na sobě tlak. A že bych měl letět bojovat o novou smlouvu? Tyhle věci si nepřipouštím. Jdu tam vyhrát," prozrazuje český bojovník, který za přípravou vyrazil i do Španělska. Mnohem větší část ale strávil v tuzemských gymech.

„Technicky jsem tolik věcí nevyměnil, ale hodně jsem zamakal na regeneraci a na stravě. Začali jsme s dietou o čtrnáct dnů dřív, všechno si zapisuji do tabulek," prozrazuje drobné změny ve vedení příprav. „Dokonce jsme posouvali časový režim už 14 dnů před odletem, abych se připravil na let a cestu. Je spousta věcí, která se dá dělat lépe," uvědomuje si.

Na turnaji UFC 289 ve Vancouveru se střetne s osmičkou muší váhy Mattem Schnellem, který v UFC působí od roku 2016. Za tu dobu uspěl v šesti případech, pětkrát prohrál a jednou byl duel vyhodnocen jako „no contest". „Stylisticky je mi podobný. Je komplexní, ani zemař, ani postojař. Myslíme si, že bude chtít boxovat, jako já," přemítá.

„Měl by být v uvozovkách lehčí než Manel Kape, protože ten je fakt hustej. Nehledě na to, že on teď jde s Figueiredem, což už je fakt masakr. Já jsem s ním předvedl dobrý zápas, stejně s Nicolauem. Nestydím se za to, že jsem prohrál. Myslím si, že ho přejedu," věří si Dvořák, který má v UFC momentálně smlouvu na dva zápasy.

Do Kanady odletěl i s parťákem a trenérem Patrikem Kinclem, který minulý víkend úspěšné zvládl odvetnou bitvu proti Karlosi Vémolovi. Pět dnů před zápasem se navíc k týmu přidá i dvojice trenérů ve složení Jan Maršálek a Jan Stach. „V Kanadě budu poprvé. Budeme tam zůstávat ještě čtyři dny po turnaji, chtěli bychom se tam někam podívat. Nic velkého to nebude" prozrazuje.

Dvořák tak bude součástí turnaje, jehož hlavní bitvou bude boj o ženský pás v bantamové váze mezi šampionkou Amandou Nunesovou a vyzyvatelkou Irenou Aldanaovou. Představí se také bývalý král lehké váhy Brazilec Charles Oliveira.

Reklama