Sleduj nás

„Tohle bude hodně rychlé!“ – Charles Oliveira předvídá, jak si poradí s Makhachevem

„Tohle bude hodně rychlé!“ – Charles Oliveira předvídá, jak si poradí s Makhachevem
Charles Oliveira opět jednou do boje vstoupí jako papírový outsider. O svých zkušenostech ovšem nepochybuje, a tak slibuje hladkou výhru.

Islam Makhachev je černým koněm divize lehké váhy. Takovým, který sice zatím nebojoval s absolutní špičkou, ale kterému se zároveň ta špička vyhýbala.

Když Dana White rozhodoval o složení nové titulové dvojice, tuto skutečnost musel zohlednit. Makhacheva tedy zařadil do boje o pás, o nějž bude usilovat již 22. října v Abú Dhabí.


https://top-fight.cz/ufc/charles-oliveira-rekl-proc-si-o-sobe-mysli-ze-je-nejlepsim-bojovnikem-na-svete/

Charles Oliveira: Já jsem nejlepší lehká váha světa!


Ještě před čtyřmi lety by Oliveiru za elitního zápasníka někdo jen tak nepovažoval. Doba se ale v tomto případě poměrně rychle změnila a dnes tu před námi stojí bojovník, který může atakovat dokonce i Khabibův rekord.

Brazilský „do Bronx“ má na kontě jedenáct výher. Porazil takové borce, jako jsou Kevin Lee, Tony Ferguson, Michael Chandler, Dustin Poirier či Justin Gaethje. K úplné dokonalosti mu v podstatě chybí už jen Makhachev, který je mnohými považován za Khabibova dvojníka. A nutno dodat, že si na něho Charles opravdu hodně věří.


„Islam se mě bude snažit stáhnout na zem a tam mě kontrolovat. Neočekávám, že by se pokoušel o ukončení, kterým by příliš riskoval. Naopak se mě bude snažit svázat a kontrolovat mi nohy, abych mu neutekl,“ myslí si Oliveira.

„Taktika těchto dagestánských bojovníků je vesměs stejná. Všichni se snaží soupeře unavit. Nedovolit jim používat jejich přednosti, vyčerpat je a pak to uhrát na body. Proto se nebojím, že by mě měl Islam něčím překvapit. Jeho taktika je předem dána. Naopak on by se měl bát, čím ho překvapím já,“ upozornil.

„Můj tým právě ladí taktiku. Měla by se týkat hlavně konstantního nátlaku a smrtících ran. Jak jsem už řekl, v mých rukách jsou granáty. Jen si poslechněte mé předchozí soupeře, všichni byli překvapeni, jaká bomba je zasáhla. Buďte si tedy jisti, že ani tento zápas přes první kolo nepřejde. Granáty v mých dlaních budou opět úřadovat,“ predikoval Oliveira skrze kanál Brazilian MMA Legends.

Další články