Tohle je nejlepší střední váha na světě, pěje Masvidal chválu na parťáka z gymu

Tohle je nejlepší střední váha na světě, pěje Masvidal chválu na parťáka z gymu Jorge Masvidal a Johnny Eblen | zdroj: Profimedia

Ani Alex Pereira, ani Israel Adesanya, Jorge Masvidal je přesvědčen, že nejlepší bojovník střední váhy nyní zápasí pod organizací Bellator.

Jorge Masvidal se aktuálně připravuje na souboj s Gilbertem Burnsem. Věří, že se dostatečně působivým vítězstvím katapultuje do pozice příštího titulového vyzyvatele a přeskočí tak nenáviděného Colbyho Covingtona. Zda se mu to povede, se dozvíme již 8. dubna.

A k cestě za úspěchem jsou v MMA samozřejmě nepostradatelní správní tréninkoví parťáci, kteří z vás v tělocvičně vyždímají maximum. V tomto směru si Masvidal nemůže stěžovat, v American Top Teamu má dostatečně velký výběr, jedná se koneckonců o jeden z nejvyhlášenějších gymů na světě. "Gamebred" si ale pochvaluje zejména jednoho fightera, kterého spousta fanoušků MMA možná ani nezná, jelikož nebojuje v UFC.

"Nejlepší střední váha (84 kg) je právě teď chlapík jménem Johnny Eblen. Zápasí v Bellatoru. Ten kluk umí wrestlit, má ránu, umí kopnout, je to prostě zvíře. Já a on spolu brousíme železo už od nepaměti. Některý den mě totálně přejede, jindy si vedu docela dobře a držím se. Máme spolu skvělé tréninky," pochvaluje si Masvidal.

Že Jorge jen tak neplácá do větru, dokazuje fakt, že Eblen zatím mezi profesionály porazil všech 13 soupeřů, které proti němu postavili. Loni se po vítězství nad Gegardem Mousasim stal šampionem Bellatoru a pás už stihl jednou obhájit. "Není teď moc lidí, kteří by s ním mohli bojovat na zemi. Má taky zatraceně dobré ruce, velkou sílu. A ten kluk prostě žije v tělocvičně. Opravdu věřím tomu, že on je právě teď nejlepší střední váha na světě," je přesvědčen Masvidal.

Aktuálně se o tom samozřejmě dá pouze polemizovat. V Bellatoru není konkurence tak velká jako v UFC. Eblen je ale především vynikající wrestler, takže by s přihlédnutím k momentální situaci ve střední váze nejslavnější organizace určitě měl velkou šanci na úspěch i tam, minimálně proti aktuálnímu šampionovi Alexi Pereirovi, který platí za skvělého postojáře, ale v boji na zemi má stále velké mezery. "Porazil bych ho desetkrát z deseti zápasů," nepochybuje Američan, který prý je jinak hodně sebekritický. Ačkoliv se i pod vlivem okolí začal považovat za nejlepší střední váhu, přiznal, že to nemůže objektivně říct, protože se všemi nebojoval. 

A právě v tom tkví nevýhoda roztříštěnosti MMA světa, kdy bojovníci z jedné organizace vykřikují, že jsou lepší než ti od konkurence. Je jasné, že má Eblen obrovský talent a za 7 let se od dokázal vypracovat mezi nejlepší na světě. Zda je ale skutečně tou jedničkou, jak o něm jeho týmový parťák prohlašuje, se dozvíme jedině tehdy, pokud v budoucnu přejde do UFC, které je navíc obecně v promování bojovníků někde jinde a dokázalo by tedy legendu ještě řádně nafouknout. Je ale hezké, že na něj světla reflektorů namířil zatím alespoň Masvidal.

Zdroje:  YouTube - Joe Rogan Experience , The MMA Hour

Nejnovější články