Tony Ferguson se ani po 5 porážkách nevzdává myšlenky na titul, nejlepší léta má prý teprve před sebou

Tony Ferguson se ani po 5 porážkách nevzdává myšlenky na titul, nejlepší léta má prý teprve před sebou Tony Ferguson | zdroj: Profimedia

Ve 39 letech má americký bojovník Tony Ferguson pravděpodobně to nejlepší za sebou, on sám si to ale nemyslí a věří, že si brzy dojde pro titul.

Tony Ferguson byl dlouhá léta považován za jednoho z nejlepších bojovníků v lehké váze, vezl se na vlně 12 výher v řadě a mnozí fanoušci věřili, že právě on by mohl být tím, kdo by ukončil neporazitelnost Khabiba Nurmagomedova. Na prokletý zápas ale nikdy nedošlo, poslední šanci zhatil Justin Gaethje, když za Dagestánce zaskočil jako náhradník a El Cucuye porazil, čímž zároveň ukořistil pás prozatimního šampiona.

Nakládačka od Gaethjeho jako by Tonyho připravila o jeho kouzlo, následně na něj totiž vyzrál Oliveira, Dariush, Chandler a naposledy loni v září i Nate Diaz. On ale ani po 5 porážkách v řadě nevěší hlavu. Na tiskovku před víkednovým turnajem UFC 291, kde se utká s Bobbym Greenem, dorazil ve skvělé náladě.

"Byl to skvělý přípravný kemp, dokonce jsem nabral nějaké nové svaly. Nevěřil jsem, že je to možné, ale teď chápu, proč se všichni vyhýbají tréninku nohou," prozradil a svěřil se také s historkou, jak okolo jeho tělocvičny a domu kroužil medvěd, a tak se ho rozhodl jen s malým nožíkem vystopovat, což se mu nakonec i povedlo. "Nebylo to o tom mu ublížit, chtěl jsem ho vystoupovat, chtěl jsem vědět, jak dobrý jsem. A jsem zatraceně dobrý," pochválil Tony sám sebe a zároveň tím nepřímo ujistil, že je pořád stejný blázen.

Krom toho prozradil, že tentokrát toužil bojovat, a tak si o zápas na UFC 291 řekl. "Nikdy jsem si o ně neříkal, pokaždé mi něco dali, pokaždé mi dali nějakou sr**ku. Ale jsem s tím v pohodě," vysvětlil, a posléze si postěžoval, že některé fighty nebral vážně, třeba ten poslední s Diazem. "Bylo to skoro tak, že jsem sice nechtěl prohrát, ale zároveň jsem si říkal – tak si to vítězství vem, vypadni odsud a běž vydělat nějaké peníze. Plácnu tě po zadku a můžeš jít, protože tady nechceš být"

Na adresu svého nadcházejícího soupeře Bobbyho Greena Tony prohlásil, že mu nerozumí. "Když mě potkal, tak vypadal, že viděl čtvrtého jezdce Apokalypsy." To se ale prý stává často, že lidi oněmí, když vejde do místnosti.  

Ačkoliv by pro Fergusona šestá prohra znamenala, že se možná bude muset začít bát o své místo v UFC, on sám si z toho zřejmě vrásky nedělá a smolnou sérii považuje jen za malý zádrhel na své cestě. "Bylo potřeba celé pandemie, abych přišel o svou sérii 12 vítězství. Nejsem naštvaný, ale musel jsem vyhodit nějaké trenéry. Snažil jsem se je totiž dostat zpátky, ale nebyli pro mě dobří, byli toxičtí a já si to neuvědomoval."

Teď tedy předpokládá opět vzestup až na vrchol. "Budu k vám upřímný. Vždycky to bylo dobré, ale teď se v mém životě cítím tak, že teprve sotva vstupuji do svých nejlepších let, což je šílené," prohlásil během mediálního dne. Není tedy divu, že o ukončení kariéry vůbec nepřemýšlí. "Skončím, až budu sám chtít," řekl rozhodně. "Ale taky budu muset dělat to, co bude potřeba, abych se dostal tam, kam chci. Pět zápasů a titul. Končím."

Ani po skončení aktivní fighterské kariéry "El Cucuy" bojové sporty zřejmě neopustí. Investoval totiž do firmy a strojů/robotů na výrobu wrestlerského vybavení. "Všichni mluví o Boston Dynamics (společnost vyrábějící roboty), ale já jsem ten, kdo vás na ně připraví," pronesl také, jako by předpokládal, že v budoucnu budou lidé válčit se stroji. Krom toho chce ale také i nadále pomáhat mladým sportovním talentům.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články