Totální zkrat boxerského trenéra, po zápase zákeřně knockoutoval soupeře svého svěřence

Totální zkrat boxerského trenéra, po zápase zákeřně knockoutoval soupeře svého svěřence Ilustrační fotografie | zdroj: Pixabay

Na Národní lize v boxu se odehrál incident, nad nímž zůstává rozum stát. Jeden z trenérů tam přímo v ringu nečekaně napadl boxera.

Letos se bohužel roztrhl pytel s incidenty, které dělají bojovým sportům tu nejhorší možnou reklamu. Po eskapádách Tadeáše Růžičky či rvačce bratrů Faikových tu máme další událost, která se tentokrát odehrála na národní lize v boxu v Hradci Králové.

Do ringu šel sbírat zkušenosti i Tomáš Berger, nadějný MMA bojovník z hradeckého Goodluck gymu. V zápase s mnohem zkušenějším soupeřem z týmu Cobra gym Plzeň sice tahal za kratší konec provazu, nakonec ale vydržel až do konce utkání. Tam ale vznikl spor, protože Pozdnjakov dojel kombinaci ještě po závěrečném gongu, za což ho Berger odstrčil. V zápalu boje se obojí prostě občas stane. Absolutně nepochopitelné je ale to, co následovalo.

Jak velí nepsané pravidlo, Berger po souboji zamířil do rohu soupeře, aby jeho trenérům podal ruku. Trenér Cobra gymu, jímž měl být Mykola Zygmunt, mu totiž vrazil takovou ránu, že se hradecký fighter okamžitě sesunul k zemi, kde zůstal bezvládně ležet a následně byl převezen na kontrolu do nemocnice.

"Bohužel po gongu na znamení konce posledního kola mi soupeř v zápalu boje poslal ještě přední zadní, proto jsem ho v mých emocích odstrčil. Poté na mě trenér soupeře začal něco řvát. Z mého rohu, kde mi můj trenér už sundal rukavice, jsem se k němu rozešel s domněním, že mu podám ruku a bude vše v pořádku. Když jsem k němu ruku natahoval, tak od té doby si pamatuji víceméně už jen obrazy ze sanitky. Netuším, co ho vedlo k takové akci, ale podle videí mi s nápřahem dal obrovskou facku, po které jsem ležel v bezvědomí cca minutu, poté si pamatuju už jen sanitku," popsal Berger incident ze svého pohledu a dodal: "Soupeř má můj obrovský respekt, protože takové bomby jsem v zápase asi ještě nedostal. Mrzí mě, že se tohle stalo, hlavně vůči tomuto sportu, kde je 90% lidí skvělých."

Video z incidentu sdílel na sociálních sítích.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tomáš Berger (@tomas_berger_)

Pro bojové sporty je to samozřejmě nejhorší možná "reklama", která v očích laiků jen utvrdí zažité předsudky, že se jedná o zálibu jen pro agresivní jedince, kteří nejdou pro ránu daleko. Celá situace je o to  horší, že se jí dopustil trenér, který vede i tréninky dětí a měl by svým svěřencům jít příkladem. Za tenhle neobhajitelný zkrat by si zasloužil exemplární trest a zákaz činnosti.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články