Hlavní obsah

Tragická zpráva. Bývalý bojovník UFC podlehl rakovině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva zasáhla svět bojových sportů. Ve věku 34 let zemřel bývalý zápasník slavné organizace UFC Elias Theodorou, který mezi elitou bojoval necelých pět let. Kanaďan podlehl rakovině jater, která údajně byla ve čtvrtém stádiu. O nemoci věděli jen nejbližší.

Foto: UFC

Bývalý zápasník UFC Elias Theodorou podlehl ve 34 letech rakovině jater.

Článek

Kanaďanova kariéra byla plná vítězství. Rodák z Ontaria slavil hned v devatenácti případech, naopak jako poražený odešel třikrát. Nejslavnější období přišlo v letech 2014-2019, kdy Theodorou bojoval v nejslavnější organizaci světa UFC. A ani zde si nevedl vůbec špatně. Z celkových jedenácti duelů vyhrál hned osmkrát, přesto to stačilo „pouze" na 13. místo střední váhy.

Theodorou si vyzkoušel bojovat s těmi nejlepšími. V kleci se například utkal Trevorem Smithem, Erykem Andersem či Derekem Brunsonem, přesto jeho třetí porážka překvapivě znamenala propuštění z UFC. Další kroky vedly do organizací PFC a CCC, poslední duel v kleci se uskutečnil v prosinci loňského roku, kdy Theodorou dokázal na body porazit Bryana Bakera.

Kanaďan však prohrál ten nejdůležitější boj, a sice se svým životem. Příčinou úmrtí je rakovina jater, která údajně byla ve čtvrtém stádiu. O Theodorouově onemocnění věděli jen jeho nejbližší.

„Zástupce Eliase Theodoroua, bohužel, potvrdil zprávy o tom, že zemřel ve věku 34 let. Elias v soukromí bojoval s rakovinou jater ve 4. stádiu a o své diagnóze řekl pouze vybrané skupině lidí," informoval expert televize TSN Aaron Bronsteter.

Bojovníkova smrt zasáhla svět bojových sportů a pocty se začaly hrnout ve velkém. „Skvělý člověk a obrovský pomocník pro spravedlivější zacházení s marihuanou v MMA," napsal na Twitter Jeff Novitzky, viceprezident pro zdraví a výkonnost sportovců v UFC.

„Naprostá tragická zpráva o úmrtí Eliase Theodouroa, RIP," přidal se i Marc Goddard, elitní sudí.

Reklama

Související témata: