Hlavní obsah

Tragická ztráta! Profesionální zápasník MMA padl při obraně Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní svět položil při obraně Ukrajiny proti invazi ruských vojsk další oběť. MMA oplakává polského zápasníka Tomasze Walentka, který sloužil jako dobrovolník v mezinárodní legii a o život přišel při dělostřelecké palbě ruských agresorů na Donbasu.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ruská agrese na Ukrajinu si denně vyžádá oběti z řad vojska i civilního obyvatelstva. Ilustrační foto

Článek

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o smrti Tomka, který jako polský dobrovolník v mezinárodní legii bránil Ukrajinu a tam padl. Odpočívej v pokoji," informoval o Walentkově smrti na sociální síti Polský svaz MMA.

Walentek rozšířil řady sportovců, kteří v již déle než pět měsíců trvajícím konfliktu přišli o život. Jen pár dní po začátku války zemřel talentovaný biatlonista Jevhen Malyšev, jenž dobrovolně vstoupil do ozbrojených sil. Nejvyšší oběť položili i jednadvacetiletý fotbalista klubu Karpaty Lvov Vitalij Sapylo či o čtyři roky starší Dmytryj Martyněnko, který hájil barvy druholigového FC Hostomel.

Naposledy informovaly zdroje tento měsíc o smrti 20leté ukrajinské sportovní tanečnice Darji Kudelové, která zemřela v nemocnici v městě Kryvyj Rih poté, co její dům zasáhla ruská raketa.

Podle britských médií bojuje na ukrajinské straně více než 20 000 cizinců. O vstup do ukrajinských ozbrojených sil se přihlásili dobrovolníci z více než 50 zemí.

Reklama

Související témata: