Trenér André Reinders zareagoval na prohru Terezy Bledé v premiérovém zápase pod UFC

Trenér André Reinders zareagoval na prohru Terezy Bledé v premiérovém zápase pod UFC Silva trefuje bledou tvrdým zadním direktem | zdroj: Profimedia

Trenér André Reinders s mírným odstupem zareagoval na hořkou prohru své svěřenkyně, která ve třetím kole od brazilské soupeřky schytala KO kopem z otočky.

V září prožila Tereza Bledá obrovské zklamání. Přestože zápas v rámci Dana White's Contender Series nad Brazilkou Correiou dominantně vyhrála na body, šéfa UFC výkonem příliš neoslnila. Ze sportovního centra UFC APEX v Las Vegas tak odjížděla bez vytoužené smlouvy. Netrvalo to však ani měsíc a přišla nová nabídka. Tereza se tak o dva měsíce později vrátila na stejné místo, aby zápasem s další Brazilkou Natalií Silvou otevřela turnaj UFC Fight Night 215. 

Premiérový zápas v UFC si ale česká bojovnice určitě představovala jinak než porážku na KO. Ostudu však rozhodně neudělala, na konci prvního kola dokonce nebyla daleko ukončení Silvy, nicméně v dalším průběhu zápasu převzala otěže její soupeřka. 

Tereza Bledá vs. Natalia Silva Tereza Bledá vs. Natalia Silva | zdroj: Profimedia

Brazilka prokázala prvotřídní úroveň a výborně se na mladou Češku připravila. V postoji naprosto dominovala a výborně četla Tereziny pokusy o strhy. Zdálo se navíc, že Bledá vložila tolik energie do snahy o ukončení v úvodním kole, že se bohužel zatavila a nebylo kde brát. Ve třetí pětiminutovce si pak Tereza naběhla na kop z otočky a bylo po zápase. 

Natalia Silva v pozápasovém rozhovoru přiznala, že se na tento typ ukončení dlouho připravovala. „Dlouho jsem to trénovala, trenéři mi vždy říkali, že ten kop je silný a když mu budu věřit, dokáže přinést KO,“ řekla sympatická Brazilka, která získala ocenění za výkon večera v podobě bonusu 50 tisíc amerických dolarů. Vyjádřila se také ke zmiňovanému pokusu české bojovnice o submisi v závěru prvního kola. „Možná si myslela, že to má dobře chycené, ale já to jen kontrolovala a cítila jsem, že se vyčerpává,“ přidala se k názoru o výše zmíněném zatavení Bledé v pozdějším průběhu zápasu. 


Zhodnocení od trenéra Andrého Reinderse

Na turnaj do zámořského Las Vegas Bledou doprovázel její trenér a bývalý skvělý zápasník André Reinders, který s odstupem času nevydařený zápas zhodnotil. „Nebyl to náš den, Tereze se nepodařil předvést výkon, kterého je schopná,“ napsal na Instagram

„I přesto soupeřku v prvním kole málem ukončila a u všech bodových to kolo vyhrála, bohužel ji to první kolo i hodně vzalo a soupeřka se začala o to více prosazovat ve druhém a ve třetím,“ potvrdil potíže s kondicí v průběhu zápasu. 

„Důvodů bylo více a rozebereme si je sami uvnitř týmu, teď nezbývá, než pogratulovat soupeřce, která byla opravdu skvěle připravena,“ ocenil výkon Brazilky. „I tak je pro Terezu skvělá vizitka, že se do UFC dostala jako třetí nejmladší bojovník/ice v historii a tahle prohra ji stoprocentně jen nakopne k lepším výkonům,“ uvedl. 

„Ve dvaceti letech bojuje s těmi nejlepšími na světě a jde si za svým snem, to samo o sobě zaslouží uznání,“ dodal. Po zápasu se na adresu české zápasnice na internetu objevila kritika a někdy i hodně nemístné komentáře, nicméně Bledá má stále teprve 20 let a v rámci nejvyšší MMA ligy světa bojuje s elitou mezi bojovnicemi světa. Kariéru, která je již nyní úspěšná a následováníhodná, má tedy stále ještě před sebou. 

Zdroje:  UFC , Instagram - André Reinders

Nejnovější články