Trenér věří, že se McGregor letos vrátí do boje a odhalil 3 jména, která by v něm mohla zažehnout oheň

Trenér věří, že se McGregor letos vrátí do boje a odhalil 3 jména, která by v něm mohla zažehnout oheň Conor McGregor s trenérem Johnem Kavanaghem | zdroj: Profimedia

Hvězdný Conor McGregor se letos vrátí do boje. Alespoň jeho trenér John Kavanagh by na to prý klidně vsadil svůj dům.

Před pár dny to byly už tři roky, kdy jsme naposledy viděli Conora McGregora v kleci se zdviženou rukou značící jeho vítězství. Tehdy na UFC 246 zdemoloval za pouhých 40 vteřin Donalda Cerroneho. Rok 2021 pak přinesl hvězdnému Irovi nejhorší moment kariéry. Po prohře s Dustinem Poirierem se uskutečnila následná odveta, v níž si „Notorious“ ošklivě zlomil nohu. 

Bylo jasné, že vážné zranění vyřadí irského bojovníka na dlouhou dobu a navíc stále panovaly nejasnosti okolo jeho návratu do klece. Přestože jsme jej mohli vidět už v polovině loňského roku v tréninku, přece jen musel zatěžovat nohu postupně a rehabilitační fáze se tak poněkud protáhla. 

Před koncem minulého roku pak bojovník odhalil, že právě rok 2023 bude rokem jeho návratu, konkrétní termín comebacku ale nestanovil. Více až nyní prozradil jeho trenér John Kavanagh působící v dublinském Straight Blast Gymu, který byl hostem v pořadu The MMA Hour novináře Ariela Helwaniho. 

„Právě teď probíhají zajímavá jednání, jsem si ale velice jistý, že letos uvidíme Conora zpět v oktagonu. Byl bych ochoten na to vsadit svůj dům,“ uvedl Kavanagh. „Tento týden se s ním uvidím a trochu si popovídáme. Pokud se bavíme o jménech, UFC nabízí spoustu možností.“ 

Uznávaný trenér ví, že jeho svěřence bude složité namotivovat. „Pro mě je důležité, že až se uvidím s Conorem a on řekne pár jmen, abych viděl v jeho očích alespoň jedno jméno, které ho přiměje se procházet tam a zpět po pokoji, které rozzáří jeho oči. Musí to být jméno, které ho bude motivovat a které jej dostane z hedvábných kalhot do propocené tělocvičny.“

„Peníze ani mistrovské pásy už jej podle mě nemotivují. K čemu by mu bylo pár milionů navíc? Spíš to bude konkrétní soupeř. Konkrétní sada dovedností, s kterou se bude muset vypořádat,“ prozradil Kavanagh, co může znovu zažehnout plamen v srdci irského bojovníka.

McGregora během jeho rehabilitace vyzývalo mnoho fighterů, jeho hlavní trenér nicméně vidí reálně jen tři možnosti. „Máme tam skvělou trilogii s Natem Diazem. Taky Justin Gaethje by byl velmi zajímavý zápas, s tím ještě Conor nebojoval. S Poirierem už to ztratilo šťávu, další zápas by byl už zvláštní. Také Michael Chandler je velký bojovník a skvělý sportovec. Všichni jsou skvělí a každý může přinést něco jiného,“ odhalil možné soupeře. 

Nate Diaz UFC opustil, takže třetí souboj s ním je aktuálně pasé. Gaethje a Chandler jsou ale rozhodně zajímavými variantami a v minulosti po střetu s Irem hlasitě volali. Uvidíme tedy, kterým směrem se Conor vydá a zda si konečně připíše vytouženou výhru. Zkomplikovat jeho návrat by ale mohlo také obvinění z napadení, které proti němu vznesla jeho krajanka, kterou pozval na oslavu svých 34. narozenin a následně ji měl na jachtě napadnout.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články