Triple C se vrací do boje o trůny. Cejudo předpokládá, že s ním Sterling vydrží maximálně tři kola

Triple C se vrací do boje o trůny. Cejudo předpokládá, že s ním Sterling vydrží maximálně tři kola Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Aljamain Sterling o víkendu uvítá Henryho Cejuda, který se po tříleté pauze znovu vrací do hry. A nutno dodat, že má opravdu velké plány.

Henry Cejudo (16-2) toho ve světě bojových sportů dokázal opravdu hodně. Jako wrestler v roce 2008 ukořistil zlatou medaili na olympijských hrách, následně si v UFC došel pro titul muší váhy, když porazil Demetriouse Johnsona. To samé zopakoval v bantamové váze, kde v souboji o pás porazil Marlona Moraese. Odchod do důchodu oznámil po úspěšné obhajobě s Dominickem Cruzem v roce 2020.

Nyní se “Triple C“ vrací, aby se pokusil dobýt další mety. Proč zrovna nyní? “Protože jsou to jednoduše vydělané peníze,” odpověděl novinářům v rámci mediálního dne. Cejudo prohlásil, že své potenciální soupeře za poslední roky bedlivě sledoval, když působil v roli trenéra. Vystřídali se u něj špičkoví zápasníci, například Jon Jones nebo třeba Jiří Procházka. Českou jedničku Cejudo nezapomněl zmínit, dle jeho přísných měřítek totiž patří mezi nejlepší bojovníky na světě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Vraťme se ale ke zmíněnému návratu. “Uvědomil jsem si, jaký mám talent. A vím, že je zde prostor k tomu, abych se ve vší parádě rozloučil. Je mi 36 let a cítím se opravdu dobře. Miluju tu výzvu a líbí se mi, že o mně lidé pochybují. Myslím si, že je to další důvod, proč jsem se vrátil. Miluju pozici outsidera, jsem v ní celý život.” Jedním dechem zdůraznil, že je nadmíru spokojený s tím, čeho za svůj život dosáhl. Vždy se ale najdou další cíle.

V kleci jej uvítá Aljamain Sterling (22-3), aktuální šampion bantamové divize. Cejudo svého soupeře pochválil za bleskové přechody k submisím, zároveň je ale přesvědčen, že je dobře čitelný, špatně pracuje se vzdáleností a údajně se najdou i další mouchy. Cejudo předpokládá, že si prosadí svůj wrestling, za každou cenu se chce držet stanovené taktiky a počkat si na vhodný okamžik. “Budu dominovat, vydrží maximálně tři kola.”

Někdejší král dvou divizí očekává, že po výhře nad Sterlingem už o něm nikdo pochybovat nebude. “Myslím si, že mě to dostane na Mount Rushmore MMA,” řekl v rozhovoru pro TMZSports s odkazem na ikonický památník s americkými prezidenty, který využil pro svůj osobní žebříček nejlepších bojovníků všech dob. “Pravděpodobně nejsem lepší než Demetrious Johnson, Jon Jones nebo Anderson Silva, ale myslím, že mě to dostane na čtvrtou příčku.” Čtvrté místo nyní podle něj drží Georges St-Pierre.

Cejudo zároveň přemýšlí o tom, co bude následovat. Jako dalšího soupeře vidí Seana O'Malleyho, na mušce má i Volkanovskiho. “Myslím si, že když porazíte chlápka na úrovni Volkanovskiho, tak se pak stanete tím nejlepším všech dob.” A na tom asi něco bude. Pokud by k zápasu skutečně došlo a Cejudovi by se podařilo zvítězit, pak by se stal prvním bojovníkem, který v UFC ovládl tři různé divize.

Zdroje:  UFC - YouTube , TMZSports - YouTube

Nejnovější články