Hlavní obsah

Troufalá výzva pro českého tvrďáka: Na tohle nepřistoupím! Po těžkém pádu jde do další řežby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětizápasová šňůra výher je sice fuč, přesto čtyřiatřicetiletý MMA ranař Daniel Škvor nehodlá smutnit. Nedávná porážka proti Francouzi Joricku Montagnacovi byla navíc zapříčiněna osobními problémy, ze kterých se český ranař oklepal, a nyní je připraven nastartovat novou vítěznou sérii. „V tu chvíli jsem byl špatnej, měl jsem starosti okolo. Větší. Zápas mě vyloženě nezasáhl,“ vysvětluje zástupce polotěžké váhy, který by naopak v případě výhry nad Francouzem dost možná mohl pomýšlet na boj o prozatímní titul. Nyní od nového rivala, se kterým se poměří již tuto sobotu 15. dubna na turnaji Oktagon 41 v Liberci, obdržel netradiční výzvu. Více v našem videu.

Daniel Škvor dostal od soupeře pro Liberec zajímavou výzvu. Jen ruce? Nikdy, budu ho házet! Video: Sport.cz

 
Článek

Souboj vytáhlých ranařů na konci loňského roku skončil až překvapivě rychlou porážkou. Montagnac se postaral o bleskový skalp rozjetého protivníka Škvora, kterého sestřelil k zemi již po 38 vteřinách. Možná ještě kratší zápas, než se očekávalo. „Byl to takový slepý úder, který se stane i na tréninku. Blikne vám a spadnete. Byl jsem nahulenej, ale ne vypnutej," popisuje průběh fatálního úderu Škvor.

Sám ale přiznává, že si s sebou do zápasu přinesl i problémy mimo život bojovníka. „Měl jsem antibiotika na dutiny, ale o to nešlo. Byly tam osobní věci. O těch se ale nechci bavit," tají Škvor, který si zkrátka nemohl dovolit do zápasu nenastoupit. Byl by totiž dlouhé měsíce bez výplaty. „Deset měsíců bez výplaty se nedá. Spíš mě štvalo, že jsem k tomuhle tlačený," líčí úskalí většiny bojovníků, pro které jsou peníze ze zápasů stěžejní část každodenního hospodaření.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Škvor tak přišel o slibně rozjetou sérii pěti výher v řadě, čímž se oddálil i od případného boje o titul polotěžké divize. „Beru to jako zkušenost a do budoucna si chci víc rozmyslet, zda do zápasu nastoupit. Buď půjdu po odvetě, nebo půjdu v žebříčku nahoru," popisuje možnosti. Zároveň jej mrzí fakt, že o prozatímní pás divize do 93 kilogramů zabojuje Slovák Pavol Langer, kterého před rokem porazil.

„V tom mě ta prohra štve. Já i Montagnac jsme Pala Langera slušně porazili, a on teď jde o prozatímní titul. Já jsem naopak v žebříčku propadl hluboko. Je to kariérní zásek," uvědomuje si bývalý kickboxer.

S odstupem čtyř měsíců má šanci své zaváhání napravit. Na turnaji Oktagon 41 v Liberci se utká s ostříleným Angličanem Danem Vinnim, který má 35 zápasů v MMA a mnoho dalších v boxu bez rukavic. „Co jsme koukali, tak je to černý pásek a jezdí po soutěžích. Bude to o tom, kdo si protlačí svůj styl. Tím, že je to boxer, musím být ostražitý v postoji," říká Škvor, který od rivala obdržel i jednu netradiční výzvu.

Zázrak v kleci. Málem ho zabil covid, dvakrát hrozil konec kariéry. Robin Fošum vše překonal a hlásí comebackVideo: Sport.cz

„Psal mi, jestli si to nedáme pouze v postoji. Jen ruce. Nedělal by brazilské jiu-jitsu a takedowny. Já bych naopak nekopal," vysvětluje s tím, že měl hned jasno. „Na tohle ale nepřistupuji, jdeme normálně. Budu ho házet. Byl jsem wrestlit v Polsku, připravoval jsem se na to," odpověděl rázně Škvor, jenž bude 15. dubna v roli velkého favorita.

Reklama

Související témata: