Tvrdá KO a dechberoucí bitvy. Veteráni UFC budou v Oktagonu bojovat o miliony

21.12.2023

Autor: Miroslav Obluk

Kdo opanuje finále?

Kdo opanuje finále?FOTO: OKTAGON MMA


Zbývá poslední krůček. Letošní pyramida Tipsport Gamechangeru se blíží ke svému vyvrcholení. Již za týden pozná Oktagon nového milionáře. Pohádkovou výplatu má na dosah duo zabijáků, Bojan Veličkovič a Andreas Michailidis.


V březnu se vydali na milionovou pouť. Veličkovič byl favoritem pyramidy již před prvním kolem, Michailidis byl černým koněm.

První bitvy zvládli oba na výbornou. Srbský Prométheus se utkal s moldavským Drákulou. Ion Surdu byl pro tuzemské publikum velkou neznámou. V kleci s Veličkovičem se navíc příliš neohřál, přesto si získal srdce fanoušků. 

Bitva dvou tvrďáků skončila v prvním kole. Nejprve se oba trefili v postoji, navzájem se poslali k zemi. Rychleji se vzpamatoval Veličkovič a pohotově rivala utáhnul. Bývalý bijec UFC se přiblížil k milionům.

To na Řeka čekala pořádná výzva v podobě Leandra Silvy. Očekávala se výhra Brazilce, rodák z Athén však překvapil. Brazilského soupeře dokázal přelstít, postoupil dál.

Druhé kolo, další tvrdý test. Na Bojana čekala bitva s neukončitelným Keltem Christianem Jungwirthem. Ten dostál svému jménu.

Němec po dechberoucí válce končil v krvi, v půli čela měl díru jako po ráně sekerou. Přežil i nepříjemné škrcení, na vítězství ale pomýšlet nemohl. Postup do dalšího kola slavil srbský sympaťák.

Michailidis se ve druhé bitvě utkal s rivalem Grabinskim. Jasně ukázal, že se neztratí ani na zemi a soupeře ukončil ve druhém kole. 

Tu největší show, nejsilnější zbraně si však oba borci nechali až do semifinálových bojů.

Na Veličkoviče čekala odveta s Davidem Kozmou. První duel ostřílených válečníků trval čtyři kola, podruhé se v kleci ohřáli necelé čtyři minuty. Prométheus v prvním kole šlehl plamenem.

Kozma zachytil rivalovu nohu, načež schytal řádku tvrdých úderů a šel k zemi. Na ní mu Veličkovič zatarasil bránu do finálové bitvy. Tvrdými kladivy karvinského rodáka ukončil.

Pořádnou show si do semifinále přichystal i válečník, jenž do Oktagonu připlul z UFC. Na řeckého gladiátora čekal duel s dánským válečníkem Louisem Glismannem.

Čekal se hodně vyrovnaný zápas, srážka excelentního postoje s bravurní zemí. Nakonec se ale celá bitka odehrála pouze na nohou a trvala hodně krátce. Pouhých 33 vteřin stačilo Řekovi na to, aby skalpoval Glismanna. Dánského škrtiče srazil tvrdým knokautem ve středu klece.

Takto vypadaly cesty k pohádkové odměně ve výši 300 tisíc eur. Který z borců ji získá? O tom se rozhodne již 29. prosince v O2 Areně na akci Oktagon 51.



Další články v kategorii

Český Diaz proti Diazovi. Bitvu zažije PML na Slovensku

15.05.2024Loni v létě natočil Matouš Kohout na svůj Instagram video, kde napodobuje slavného amerického bojovníka Natea Diaze. Stejný účes, stejné ...

Průstřel nohy. Z devíti kulek schytal pouze jednu. V nemocnici ze mě byli hotoví, vzpomínal Záděra

15.05.2024Prožil chvíle jako z hororu, jenže tohle byla drsná realita. Patriku Záděrovi šlo o život. Když na konci minulého roku bránil svého ...

Legenda UFC se přehrabuje nabídkami, na tu od Whitea zatím Brazilec čeká

15.05.2024Ve 37 letech naskočil zpět do akce, na nedávném UFC 301 zvládl zápas doma v Riu. Na body suverénně přetlačil Jonathana Martineze a nyní přemýšlí, ...

Fury před životní bitvou kulhal o berli. Není žádný zítřek, tvrdí

15.05.2024Boxerský šampion těžké váhy Tyson Fury se chystá v saúdskoarabském Rijádu na největší zápas své ...

Mladá slečna porazila šampiona UFC, kamennou tvář prozářil úsměv

15.05.2024Jít reklamovat nechtěné zboží přímo do obchodu, to je pro spoustu lidí těžký úkol. Vést dialog s prodejcem je leckdy náročná ...

Další boj v PML. Smolková zná soupeřku do Nitry

15.05.2024Už 24. května se v Nitře uskuteční desátý galavečer Professional Muaythai League. Hlavními taháky turnaje budou hvězdy Oktagonu Ivan Buchinger, Matouš ...

Splněný sen. Slovenský obr se představí na kartě s McGregorem

14.05.2024Čeká na něj zápas snů, bitva s žijící legendou. Martin Buday má před sebou další misi, životní výzvu, duel s legendárním ...

Český talent se připravuje na slovenského tvrďáka. Cílem je KO. Bude to divoký, láká

14.05.2024Český talent Viktor Červinský znovu dokázal, že má pro strach uděláno. Zvolil si těžkou výzvu. Po Davidu Hoškovi ukázal na slovenského ...

Tyson je v loveckém módu. Kdybych před ním stál, podělám se, přiznává komentátor UFC

14.05.2024Promluvil o boji, jenž se ponese ve znamení života a smrti. Mike Tyson se potkal se svým soupeřem Jakem Paulem. Očekávaná bitva Američanů, jež proběhne ...

Načíst další články