Sleduj nás

UFC 280: Makhachev novým králem lehké váhy! A už má vyzývatele! Dillashaw si vykloubil rameno

UFC 280: Makhachev novým králem lehké váhy! A už má vyzývatele! Dillashaw si vykloubil rameno
Islam Makhachev potvrdil, že je rozený sambo král, a Charlese Oliveiru udolal na zemi. TJ Dillashaw bohužel už vstupoval do boje se zraněním a doufal v zázrak, který však nepřišel. Svým výkonem se blýskli Beneil Dariush a Sean O’Malley, kteří oslavili výhry na body.

Tak je to za námi a dozajista šlo o napínavou podívanou, jak se očekávalo. Islam Makhachev za drtivé podpory prakticky domácího prostředí zaskočil Charlese Oliveiru nejen na zemi, ale dokonce i v postoji. Přesně se trefil již během úvodní výměny, čímž svému soupeři způsobil krvavý šrám u pravého oka. Následovala dlouhá sekvence kontroly boje na zemi, kde se na Brazilcovu tvář kupily údery.

Druhé kolo se neslo v podobném tempu, jen těch výměn v postoji bylo podstatně více. Oliveira bohužel neukázal nic ze svého repertoáru, jak tomu bylo v předchozích zápasech, Islama nedokázal přesně trefit, a dokonce sám jednu klíčovou ránu inkasoval. Stalo se tak v polovině kola, kdy to s ním natolik zamávalo, že dokonce padl na zem. Makhachev na nic nečekal, zalehl soupeře, nasadil arm triangle a vzápětí ucítil odklepání. Olivera se vzdal a lehká váha UFC rázem poznala nového šampiona.


https://twitter.com/LempireMMA/status/1583924916151549952?s=20&t=MOZ6Em-vNbtArPq4UgABbw

Islam Makhachev vs. Alexander Volkanovski na UFC 284


Abychom se měli na co těšit, zrodil se nám přímo v oktagonu rovnou další souboj. Makhachev si po výhře pozval do klece Volkanovskiho, jemuž sdělil, že se s ním moc rád střetne v jeho rodné Austrálii. Přesně tam zamíří UFC 12. února, půjde o PPV turnaj s pořadovým číslem 284.

ufc 280 makhachev volkanovski Makhachev souhlasí s bitvou proti Volkanovskimu

Dillashawa zastavilo zranění


Od začátku titulového zápasu mezi Aljamainem Sterlingem a TJ Dillashawem bylo cosi divného. Vyzývatel viditelně tahal za kratší část provazu a nechával se mlátit. Jak se později ukázalo, hned při prvním takedownu se mu vykloubilo rameno. Přes příšernou bolest se však TJ nechtěl vzdát, a i když jej Aljamain na zemi úplně mordoval, snažil se přečkat celé kolo.


V pauze se zdálo, že je rameno zpátky na místě, a tak i doktor dal Dillashawovi povolení v boji pokračovat. Co ovšem osud nechtěl, netrvalo to dlouho a ruka mu opět vypadla. Toho nyní už šampion Sterling plně využil a ležícího soupeře zavalil salvou úderů, kterou utnul až rozhodčí.

Přestřelka pro O’Malleyho


Zjevně nejlepší zápas celého večera obstarala bantamová dvojice, a sice Petr Yan a Sean O’Malley. První jmenovaný vstupoval do boje jako papírový favorit, ale už od úvodních sekund duelu mu viditelně nechutnal soupeřův jab.

O’Malley je vskutku vysoký bijec a má i dlouhé rozpětí paží, čehož se snažil využívat. Petr se na to připravil tak, že co nejčastěji zkracoval vzdálenost a kolikrát chodil i do ostrých výměn. A když se naskytla příležitost, takticky přenášel hru na zem.

Všechna tři kola měla stejný taktický nádech, pouze v tom druhém se dokázal více prosadit Yan a ve třetím O’Malley, jenž jedním ze svých úderů způsobil na tváři oponenta tržnou ránu. Z hlediska bodování bylo nejpodstatnější první, nejvíce vyrovnané kolo. V tom se dva sudí přiklonili na stranu O’Malleyho a jeden na stranu Yana. Americký bijec si tedy odnesl těsnou výhru via split decision.

UFC 280, výsledky:



  • Islam Makhachev defeats Charles Oliveira by submission (arm triangle) at 3:16 of Round 2

  • Aljamain Sterling defeats TJ Dillashaw by TKO (strikes) at 3:44 of Round 2

  • Sean O’Malley defeats Petr Yan by split decision (29-28, 28-29, 29-28)

  • Beneil Dariush defeats Mateusz Gamrot by unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)

  • Manon Fiorot defeats Katlyn Chookagian by unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

  • Belal Muhammad defeats Sean Brady by TKO (strikes) at 4:47 of Round 2

  • Caio Borralho defeats Makhmud Muradov by unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)

  • Nikita Krylov defeats Volkan Oezdemir by unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)

  • Abubakar Nurmagomedov defeats Gadzhi Omargadzhiev via unanimous decision (29-28, 30-27, 29-28)

  • Armen Petrosyan defeats AJ Dobson by unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

  • Muhammad Mokaev defeats Malcolm Gordon by submission (armbar) at 4:26 of Round 3

  • Karol Rosa defeats Lina Lansberg by majority decision (29-27, 29-27, 28-28)


Další články