Sleduj nás

UFC zápasník bojoval s přetrženou tepnou: Lékaři mi řekli, že jsem ztratil 20 % krve!

UFC zápasník bojoval s přetrženou tepnou: Lékaři mi řekli, že jsem ztratil 20 % krve!
Rafa Garcia o víkendu během duelu s Maheshate Hayisaerem dal všanc svůj vlastní život.

Garcia v Las Vegas vstoupil do svého šestého zápasu v UFC. Doposud měl na kontě 2 výhry a 3 porážky, a tak si potřeboval spravit reputaci, aby mu nehrozilo propuštění.

Rány létaly vzduchem a osmadvacetiletý bojovník si tak ve druhém kole nešťastně naběhl na dobře mířený loket soupeře, po kterém se objevil vodotrysk červené.


Oktagon se rázem zalil krví, které rozhodně nebylo málo. Přesto měl Garcia kliku, dá-li se to tak v dané situaci vůbec nazvat, že mu lékař dovolil v boji pokračovat.

Rafa Garcia bojoval v oktagonu o holy zivot Rafa Garcia

Ztratil až pětinu krve


Jelikož ránu nešlo zavřít a s ní i zastavit tok krve, započal tak Garcia boj nejen se soupeřem, ale ve své podstatě i s vlastním životem.


Garcia využil svého wrestlingu, aby na svou stranu získal přízeň bodových sudích, a tak si nakonec odnesl jednomyslnou výhru. V ústraní se potom odbavil na šití, které trvalo déle, než se očekávalo. A důvod?

„Rafa si poranil tepnu,“ odpovídal jeho kouč a zároveň známý UFC veterán Cub Swanson. „Zapojil se vesměs celý zdravotnický personál UFC. Šití a zástava krvácení zabraly přibližně dvě hodiny,“ odhaloval.

„Lékaři mi řekli, že jsem ztratil 20 % z celkového množství krve v těle,“ připojil se k tématu sám Garcia. „Na první pohled se jednalo o maličkost, ale teprve až v zákulisí jsem sváděl ten pravý boj, který už vidět nebyl,“ sdělil serveru ESPN.


https://twitter.com/CubSwanson/status/1604298682106466304?s=20&t=KVHZsAEZxTAMXf6kTdQFTw

Další články