Ukončím ho před limitem, říká Jan Malach před zápasem s íránským řezníkem

Ukončím ho před limitem, říká Jan Malach před zápasem s íránským řezníkem Miroslav Brož vs. Jan Malach | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bude jednou z hlavních hvězd libereckého turnaje Oktagon 41. Král severu má tu čest bojovat ve svém rodném městě a fanouškům slibuje ukončení před limitem. 

Získal medaile na republikových turnajích v kickboxu, ve kterém má v kombinaci s boxem přes 80 zápasů. V MMA odzápasil 27 duelů, deset soupeřů ukončil před limitem. Jan Malach patří mezi stálice domácí bojové scény a nyní má to štěstí, že může nastoupit na své domácí půdě. Populární zápasník s přezdívkou "Král severu" vyzve íránského "Řezníka" Ebrahima Hosseipoura.

Jak probíhal přípravný kemp? Jsi spokojený s přípravou?

Příprava probíhala klasicky v Reinders MMA a jsem s ní maximálně spokojený, dal jsem do ní opravdu maximum a hodně jsem riskoval, co se týče objemu tréninků a celkové zátěže. Zvládl jsem to ale bez zranění a do zápasu už zbývá jenom pár dní. Navíc v tomhle závěru už ani nic nehrozí, protože víceméně jenom doladím váhu, v týdnu před zápasem jsou tréninky už lehké a jedná se především o drilly nebo konkrétní techniky, žádné sparingy nebo něco podobného.

Zapracovali jste s trenéry na nové taktice? Případně, co nového od Tebe můžeme v zápase očekávat?

Hodně jsem si po posledním zápase ujasnil taktiku, zapracoval jsem primárně na obranách na pletivu a na vstávání ze země. Jel jsem to samozřejmě ve větší míře i dřív, ale teď jsem k tomu přistoupil tak, že pokud mi to nejde a moc na to nemám talent, tak to musím přebít počtem opakování a zjednodušit celou tu obranu na pár věcí, které budu mít perfektně nacvičené.

Tvůj soupeř si říká „Řezník“, pět ze svých sedmi vítězství získal na KO nebo TKO. Tobě je postoj také vlastní. Můžeme tedy očekávat ukončení před limitem?

Já mám paradoxně typy, jako je on, rád, mám proti nim vysokou úspěšnost. Ano, ukončím ho před limitem.

Jako pravý Král severu, budeš jedním z hlavních taháků libereckého turnaje. Je pro Tebe splněným snem, nastoupit v rodném městě před vyprodaným stadionem?

Určitě mám z toho velkou radost a je to pro mě čest zápasit doma, ale snem bych to vyloženě nenazval. Za ty roky zápasení mám už přístup takový, že klec je prostě místo, kde se pracuje a zbytek není podstatný, ať už je to O2 arena nebo aréna doma v Liberci. Tlak se mnou nic nedělá a možná proto to tak vnímám.

Jak se pro Tebe změní tzv. Fight week, když nemusíš cestovat, spát na hotelu a do arény můžeš v podstatě dojít pěšky?

Je to určitě snazší a komfortnější. Kolikrát se i stane, že chytíte blbý pokoj na hotelu, kde pokoj vedle vás nebo nad vámi dělá někdo do 4 do rána váhu atd., takže určitě jsem rád, že se před zápasem vyspím doma.

Je něco, co bys chtěl závěrem vzkázat fanouškům bojových sportů?

Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať si koupí PPV a sledují sobotní turnaj. Oktagon si na Liberec připravil velice kvalitní fightcard a celkově to určitě bude velkolepé. Zároveň bych chtěl fanouškům poděkovat, že mají takový zájem o MMA, díky nim zápasíme ve velkých arénách, právě jako je ta u mě doma v Liberci.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články