Hlavní obsah

Úskalí bojovníka. Český talent vynechává Vánoce, nadílku chystá až do klece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok se s rokem sešel a pro talentovaného českého bojovníka Matěje Peňáze přicházejí další povánoční povinnosti. 30. prosince totiž znovu musí do klece, po neúspěšném boji o smlouvu se slavnou UFC přichází návrat do Oktagonu MMA. „Rozhodli jsme se, že tyhle Vánoce vynecháme a po Silvestru si uděláme nějakou společnou dovolenou. Dárky budou až opožděně,“ prozradil Peňáz, pro kterého zápas na konci roku pomalu připomíná rutinu. Místo vánoční pohody tak bude dřív v posilovně a usilovat o ideální předzápasovou váhu.

Matěj Peňáz vynechává Vánoce. Úly a perníčky se odmění až po zápase s Dos SantosemVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco si jiní budou užívat obžerství a vše, co k Vánocům patří, pro Peňáze se nic nemění. Talentovaný český MMA bojovník se pro letošek rozhodl vánoční svátky vynechat a oslaví je až po 30. prosinci, kdy jej čeká boj na turnaji Oktagon 38 s Brazilcem Joelem Dos Santosem.

„Minulý rok jsem říkal, že už nechci mít zápas na konci roku, ale je tu další rok a je to tady znovu. Nejsem z toho nadšenej, ale říkám si, že si to dopřeju potom," prozradil vytáhlý ranař. „Rozhodli jsme se, že tyhle Vánoce vynecháme a po Silvestru si uděláme nějakou společnou dovolenou. Dárky budou až opožděně," popisuje tak trochu atypický průběh konce roku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na Štědrý den se tak bude muset držet zkrátka. „Vypadá to, že si dám rybu na vodě nebo smaženou. Uvidíme podle váhy. A k tomu asi zeleninu, co se dává do salátu. Akorát bez majonézy a bez všeho ochucení," říká Peňáz. Po zápase ale utrpení opadne a český bojovník s tím naloží po svém. „Předpokládám, že si po zápase nachystám krabičku na hotel a tu pak v rychlosti zlikviduji," prozradil s úsměvem.

Ještě ale před kýženou odměnou bude muset úspěšně zvládnout boj s nebezpečným Brazilcem Joelem Dos Santosem, který nedávno vyzrál na Peňázova ne zrovna oblíbeného bojovníka Vlasta Čepa. „Je to všehochuť. Hodně používá háky, tlačí dopředu a pak si jde pro takedowny. Myslím si, že podobnou taktiku bude mít i se mnou. Na to se připravuji," líčí.

„Samozřejmě bych chtěl obnovit easy money, ale uvidíme. Nechci na to tlačit, ale budu se snažit soupeře ukončit. Je vždycky lepší, když tam člověk není patnáct minut. Ale nechci mít v hlavě to, že ho musím v prvním kole ukončit," říká Peňáz, který z celkových šesti vítězství hned čtyřikrát vyhrál v prvním kole.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz)

Český bojovník se navíc do kulatého kolbiště organizace Oktagon MMA vrací po více než osmi měsících, naposledy účinkoval v show Dana White's Contender Series, kde neúspěšně bojoval o smlouvu v UFC. Po nezdaru se proto rozhodl pro změnu. „Přestal jsem si sám na sebe vytvářet tlak. Vytvářel jsem si v hlavě věci, které jsem před každým zápasem dodržoval. Měl jsem pocit, že když to nedodržím a nebude to stejné, tak ve finále ani ten zápas nebude stejnej," uvědomil si.

A jelikož se kvapem blíží konec roku, Peňáz už v hlavě spřádá plány na ten nadcházející. „Cíle zůstávají stejné. Chci se zlepšovat a podávat co nejlepší výkony. V budoucnu se určitě budu chtít pokusit zápasit o smlouvu nebo uvidíme, co přijde. V hlavě mám tři čtyři zápasy. Hlavně všechny vítězně, neudělat žádnou chybu," dodal zástupce Reinders MMA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články