Hlavní obsah

Úspěch pro slovenské MMA. Těžkotonážník je mezi nejlepšími a dal vzkaz pochybovačům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vskutku povedená věc. Aktuálně jeden ze dvou slovenských zástupců v nejprestižnější bojové organizaci Martin Buday se stal historicky vůbec prvním Slovákem, kterému se povedlo proniknout do nejlepší patnáctky žebříčku slavné UFC. Stalo se tomu tak po posledním vítězství nad Američanem Joshem Parisianem, po kterém přišla aktualizace žebříčku a radostné chvíle na sebe nenechaly dlouho čekat.

Foto: Profimedia.cz

Martin Buday (vlevo) při svém zatím posledním duelu v UFC.

Článek

Jednatřicetiletý Buday si o postavení mezi nejlepší patnáctkou zkrátka říkal. Vždyť v UFC vyhrál všechny čtyři duely, jenomže atakování vysněného žebříčku, který zdobí i oficiální stránky nejslavnější bojové organizace, bylo stále v nedohlednu. „Podle mě jsem od nejlepší patnáctky jedno nebo dvě místa,“ říkal Buday před třemi týdny pro Sport.cz s tím, že by ho další výhra měla posunout na vysněný stupínek. Ta nakonec nebyla zapotřebí…

Těžkotonážní slovenská síla totiž po posledním aktualizování žebříčku na 15. místě nahradila Brazilce Rodriga Nascimenta, který si ale o návrat může říct díky plánovanému listopadovému duelu. Pro Budaye se ale v tuto chvíli nic nemění, může být radostí bez sebe a s napětím vyhlížet další boj v kleci, který by nejradši svedl ještě letos.

„Napíšu k tomu jen dvě věci. 1. Pochybovači mají hodně těžké ráno. 2. Když budeš sám v sebe věřit a tvrdě makat, tak není nic nemožné. Hezký den,“ vzkázal Buday na sociálních sítích, kde dal jasný vzkaz těm, kteří mu před odchodem do zámoří moc šancí nedávali.

Žebříčkové postavení mu tak v tuto chvíli dává dobrou výchozí pozici pro jednání o následujících duelech. Buday přitom nedávno zkoušel rýpnout i do urostlého amerického rivala Walda Cortese-Acostu, se kterým se chtěl poměřit. Nyní ale nastává otázka, zda to v současné situaci dává smysl. „S Waldem by určitě byl zajímavý zápas. Je po výhře, předvedl dobrý výkon, byť duel předtím prohrál. Dokonce máme i propojenou minulost, neboť jsme oba v UFC porazili Lukasze Brzeského,“ nechal se slyšet rodák z Trnavy, který má mezi elitou bilanci 4-0.

A zatímco se jednatřicetiletému obrovi povedlo proklouznout mezi patnáctku nejlepších, na stejný počin čeká jeho krajan, a sice historicky první Slovák v UFC Ľudovít Klein, který má ve slavné organizaci bilanci 4 výher, 2 porážek a 1 remízy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.