V Oktagonu mě okradli, postěžoval si divoký Roušal. Co chystá na zápas s Bartlem?

V Oktagonu mě okradli, postěžoval si divoký Roušal. Co chystá na zápas s Bartlem? Radek Ruchy Roušal vs. Marek Bartl | zdroj: Profimedia

Radek Roušal jde znovu do boje, tentokrát ve službách Oktagonu v souboji s Markem Bartlem. Zatím se zdá, že bodoví sudí o vítězi rozhodovat nebudou.

Turnaj Oktagon 35 se bude prakticky výhradně věnovat MMA, promotéři však na kartu propašovali také jeden čistě postojářský duel. Ve váze do 71 kilogramů se střetnou Marek Bartl a Radek Roušal. Druhý jmenovaný se pomalu dostává do povědomí fanoušků, ať už kvůli jisté výstřednosti, nebo díky atraktivní výkonům. Nedávno si došel pro pás šampiona v organizaci DFN, na kontě má už i jeden zápas v Oktagonu.

Na něj však nevzpomíná v dobrém. V těsném souboji ho totiž dokázal porazit Michael Diega Scheck, který všem vytřel zrak, jelikož původně ani zápasit neměl. Přijel totiž jako trenér a promotérům vytrhl trn z paty, když do zápasu s Roušalem na poslední chvíli zaskočil. Roušal však s výsledkem nesouhlasí. “Jsem na vítězné vlně. Když nepočítám Oktagon, kde mě okradli, tak mám 11 vítězství v řadě. Tam měl být minimálně extra round, nebo jsem měl vyhrát,” prohlásil v rozhovoru pro Oktagon. “Vyhrál jsem, všichni to viděli, ale rozhodčí špatně napsali papírky.”

Už příští týden bude chtít dokázat, že se s ním na domácí scéně musí počítat. Zápas s Bartlem vnímá jako velkou příležitost. “Marek je v Oktagonu vidět,” pochvaluje si. “Bude to pro mě dobrý skalp.” U rozhovoru byl přítomen i soupeř, takže mohl na jeho slova okamžitě reagovat. Bartl připomněl, že ačkoli je vnímán jako MMA zápasník, v postoji se rozhodně neztratí. “I já jsem v postoji doma,” upozornil a dodal, že za svou kariéru odchouchal možná i sto zápasů. “Když dlouho netrénuješ postoj, tak ti uniká oko, výbušnost a přesnost úderů. Ale to není nic, co by sis nemohl připomenout.” Zároveň zdůraznil, že se tréninku postoje věnuje stále, poukázal na přípravu s Igorem Danišem, Jakubem Kadášem a dalšími.

Tím ovšem na Roušala žádný velký dojem neudělal. “Jestli má víc zápasů, to je mi jedno. Jdu se tam prostě pobít, udělat pěkný zápas, vyhrát. Bude přestřelka, protože Mára se nebojí.” Dokonce poznamenal, že ani neviděl jeho zápasy. “Jedu si to svoje, soupeře nezkoumám, na to mám trenéra.” Šampion DFN je přesvědčen, že se za poslední měsíce hodně posunul, mimo jiné také díky výjezdu za hranice. “Dneska jsem měl předposlední tvrdý sparing s Lengálem, tak jsem ho dobil, chudáka. Cítím se dobře. Byl jsem na soustředění v Chorvatsku, strašně mi to zvedlo sebevědomí. Fakt se na ten zápas těším.”

Bartl zase naznačil, že je Roušal v první řadě rváč, nevnímá ho jako technického bojovníka. “Vím že se tak jako tak necháš strhnout do bitky, ať to bude dřív, nebo později.” To ostatně Roušal nijak nerozporoval. “Ale v té bitce budu mít převahu já,” kontroval. “Já ti to neberu, kámo, těším se na to,” reagoval Bartl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

O taktice mají oba jasno. “Půjdu hned dopředu a budu se to snažit co nejdřív ukončit,” hlásil Roušal. Nad způsobem ukončení zápasu si hlavu příliš neláme, je ale přesvědčen, že si dojde pro vítězství. “Věřím tomu, že budu v každém kole plnohodnotným soupeřem. Budu dělat to, co umím,” kontroval Bartl. “Jsem připravený na to, že bude tlačit, že se bude chtít přebíjet, takže jediné, co mohu slíbit, je, že to bude určitě jeden z nejlepších zápasů celého galavečera.”

Rušno zřejmě bude i před zápasem, Roušal totiž baví diváky už během cesty do klece. I na příští týden zřejmě chystá něco speciálního. “Lidé to chtějí, píšou mi, že je to baví, což mě těší. Takže já tu show udělám.” Oktagon 35 se uskuteční 17. září v Brně. Celý turnaj můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články