V Oktagonu se jejich cesty minuly, teď se dvě bojovnice střetnou v kleci PFL

V Oktagonu se jejich cesty minuly, teď se dvě bojovnice střetnou v kleci PFL Cornelia Holm a Marta Waliczek | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Americká MMA liga PFL letos rozjede separátní sezónu v Evropě. Do akce povolala také bojovnice, které jsme měli možnost vidět v organizaci OKTAGON MMA.

Americká organizace Professional Fighters League se letos chystá vstoupit na evropskou půdu. Dočkáme se i formátu sezóny, jak jej známe ze zámoří – ze základní části postoupí čtyři nejlepší do vyřazovacího play-off. Na starém kontinentě se ale tímto způsobem bude bojovat pouze ve 4 vybraných divizích – ženy v muší divizi, muži v bantamu, lehké a polotěžké váze. Na vítěze čeká odměna 100 tisíc dolarů (cca 2,2 milionů Kč) a také příslib, že se příští rok podívá do hlavní soutěže, kde je prémie desetkrát větší.

Za účelem expanze PFL samozřejmě hromadně nabíralo evropské zápasníky a zápasnice. Na startovce upoutají hned dvě známé tváře z OKTAGONu. Cornelia Holm a Marta Waliczek, ty se navíc už za měsíc potkají v prvním kole základní části.

“Tohle je životní příležitost, a čekala jsem na ni. PFL Europe je první krok, hodlám ho celé vyhrát a pak se snad posunu do té světové soutěže,” nechala se slyšet Švédka Holm, kterou jsme u nás v Oktagonu mohli vidět celkem čtyřikrát. Veroniku Rodovou a Polku Gumiennu porazila, na Lucii Pudilovou ani Luciu Szabovou ale vyzrát nedokázala. 

Zápas se odehraje už 25. března na turnaji v Anglii, poté PFL 8. července zavítá do Berlína. První kolo play-off uvidí koncem září Paříž a finálový galavečer je naplánován na 8. prosince do Dublinu. Oproti americké verzi absolvují bojovníci v základní části pouze jeden souboj a budou mít o zhruba měsíc delší rozestupy mezi jednotlivými zápasy.

Kompletní obsazení divizí vypadá následovně:

Polotěžká váha (93 kg):

 

Muší váha (56,7 kg):

 

Bantamová váha (61,2 kg):

 

Lehká váha (70,3 kg):

Nejnovější články