V Rusku dál experimentují s bojovými sporty, tentokrát vymysleli box bez rukavic na kontejneru zavěšeném nad jezerem

V Rusku dál experimentují s bojovými sporty, tentokrát vymysleli box bez rukavic na kontejneru zavěšeném nad jezerem Kdo se neudrží na kontejneru, prohrává! | zdroj: Profimedia

Podivuhodná scéna bojových sportů v Rusku přišla s další šílenou inovací.

Ruská organizace Punch Club, zaměřující se převážně na box a MMA bez rukavic, ráda posouvá hranice toho, co je v současném bojovém sportu možné. Oproti konkurenci se ale nezaměřuje na bizarní účastníky svých zápasů, ale spíše na prapodivná místa, kde svá klání pořádá. Virální se stalo letos v únoru například jejich video MMA souboje v klasické britské telefonní budce. Teď se rozhodli laťku posunout doslova o pár metrů výše.

V jejich novém experimentálním formátu s názvem Punch Fall se bojištěm stala střecha lodního kontejneru. Aby to však nebylo tak jednoduché, dotyčný kontejner byl zavěšen na jeřábu a umístěn nad hladinou malého jezera někde na předměstí Moskvy. Dva bojovníci bez rukavic, divoké údery, ocelový kontejner a nezadržitelný pád z několika metrů do vody. Co by se tak mohlo pokazit, že? Abychom ale byli féroví, organizátoři alespoň na kontejner umístili žíněnku a na jednom z prostřihů byla vidět sanitka pro případ nějakého vážnějšího zranění.

Když odhlédneme od zřejmých zdravotních rizik, tak se jedná o poměrně zajímavou a zábavnou podívanou, jak se můžete sami přesvědčit ve videu, které před pár dny organizace zveřejnila na svém youtubovém kanále. V něm se můžeme podívat na dva vybrané zápasy z celé akce. Ty probíhaly pod pravidly boxu bez rukavic, na neupřesněný počet dvouminutových kol s omezenou možností pro takedowny, které by vedly ke shození protivníka do vody. Všemu přihlížel přímo na kontejneru elegantně oblečený rozhodčí s černým motýlkem.

Jako první se v hodně nerovném měření sil představil 120kilový Alexandr Kurič proti Pašovi Grigorjevovi, jenž na kontejner nastupoval o 35 kg lehčí. Kurič, který podle svých slov prošel projektem Punch Clubu s názvem „mlýnek na maso“ tak poměrně snadno poslal Pašu do vody po sérii úderů už v prvním kole. Druhý zápas mezi borci stejné váhové kategorie už byl o něco vyrovnanější a skončil až ve druhém kole, opět shozením do vody. Tentokrát ale v judistickém stylu skončili v jezeře oba fighteři, přičemž vyhrál ten, který celý chvat inicioval.

Uvidíme, jestli bude mít nový formát úspěch a Punch Club tento podnik zopakuje nebo se rozhodne vymyslet opět něco nového. Minimálně přítomní fanoušci a samotní bojovníci si totiž celou akci evidentně užívali.

Zdroje:  Punch Club

Nejnovější články