V českém boxu padaly bomby, po desetikolové bitvě s Pejsarem si šampionský pás připnul Lukáš Fajk

V českém boxu padaly bomby, po desetikolové bitvě s Pejsarem si šampionský pás připnul Lukáš Fajk Lukáš Fajk s titulem IBO | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Boxerská stáj Patron boxing má za sebou další povedený galavečer. Hlavní předzápas ovládl Lukáš Fajk, Pejsar mu ale titul nedal zadarmo.

Páteční večer tentokrát patřil boxu, v pražské hale Královka bylo k vidění několik skvělých zápasů. Patřil mezi ně i souboj Pejsar versus Fajk. Jeden z nejvypromovanějších domácích duelů posledních let. V takových případech pak samotný zápas často zůstane za očekáváním, tentokrát jsme ale dostali plných deset kol parádní rohovnické řežby, kde oba borci sahali po vítězství.

Aktivněji začal Fajk, který do svého soupeře agresivně nastoupil hned od úvodního gongu. V útocích sázel především na jednotlivé údery, a když zjistil, že si Pejsar hlavu dobře chrání v takřka nepropustném dvojitém krytu, zacílil na jeho odkrytá žebra. 

Vašek ale trpělivě čekal na příležitost a jakmile ji vycítil, vysypal do Lukáše delší kombinaci. Hned zkraje druhého kola jeho úder na spodek skvěle zakontroval levým hákem a následně přešel do útoku, počítání z toho ale nebylo. Zatěžkávací test brady posléze proběhl i z druhé strany, když Fajk trefil pěkný zvedák, ale Pejsar ho sežral jakoby nic.

Ačkoliv byl Fajk po většinu času aktivnější a tvořil zápas, Pejsar mu čas od času připomněl, že by neměl ani na vteřinu polevit v ostražitosti. V závěru třetí rundy ho nachytal opět levým hákem, tentokrát v kombinaci, a poslal ho do počítání. Zbývající vteřiny pak zvedaly diváky ze sedadel.

V podobném duchu zápas pokračoval dál. Když už se zdálo, že je Pejsar unavený, vytáhl se s pěkným kontrem a zejména jeho levý hák byl hodně nebezpečný. V šestém kole mu ale Fajk oplatil stejnou mincí, když se mu potopil pod přední direkt a následně se vynořil právě s levým hákem a zasáhl přesně bradu, ta ale vydržela a oba borci tak nakonec absolvovali plných 10 kol.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Po 30 minutách boje bodoví sudí viděli vyhrát Fajka (97:94, 96:94, 97:93). Ten po zápase pochválil soupeře za jeho "libovej gameplan". "Krásně přebíral, já tam nestačil dávat ruce. Říkal jsem, i podle těch kurzů, že je to nesmysl, že to bude těžkej zápas. Každej, že ho smetu za tři kola… Já jsem říkal, že ty vole. Dělal jsem si srandu v rozhovorech, že první kolo TKO, ale věděl jsem, že to bude těžkej zápas. Nicméně Vaškovi strašně gratuluju, byl výborně připravenej na zápas. V životě jsem nebyl počítanej, tohle bylo moje první počítání. Musím fakt uznat, že jsem byl zhulenej jak z***d. Opravdu respekt, v životě mě nikdo takhle nezhulil. Udělal jsem tam chybu a Vašek ji hned chytil a potrestal mě. Extrémní úcta k jeho výkonu a strašně mu fandím, udělal libovej zápas. Nemůžu proti němu říct ani slovo, takže ještě jednou, Vašku, ode mě velkej respekt. Extrém dobrá práce, brácho!"

Pejsar neskrýval, že je z prohry zklamaný, ale zároveň ji přijal se vztyčenou hlavou. Upozornil také další potenciální vyzyvatele z domácích luhů a hájů, že nemá zájem. "Já už s žádným českým klukem boxovat nechci, já chci, abysme si tady všichni pomáhali směrem vzhůru. A budu se těšit na nějaký zahraniční výzvy, ať už doma nebo venku."

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články