V zápase s Pirátem půjde respekt na 15 minut stranou, o titul bych bojoval raději s Kinclem, říká Zdeněk Polívka

V zápase s Pirátem půjde respekt na 15 minut stranou, o titul bych bojoval raději s Kinclem, říká Zdeněk Polívka zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jeho jméno se v posledních době v médiích objevuje v souvislosti se vztahem se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou, Zdeněk Polívka se ale plně soustředí na životní zápas s Krištofičem a věří, že příště by už mohl zabojovat o titul, o nějž by raději bojoval s Patrikem Kinclem.

Právě jsi se vrátil ze soustředění v polské Poznani. Proč právě tam?

S týmem máme tuto lokalitu již vyzkoušenou, mám tam skvělé sparing partnery a v gymu se objevují skvělí zápasníci z UFC i KSW. Oceňuji i jejich sportovní chování, není to tak, že by vám chtěli urvat hlavu, jako se to někdy děje, ale chtějí mě jako parťákovi i něco předat. Obecně tam mám vynikající podmínky pro přípravu, a to i od trenéra Andrzeje a cítím se v Polsku velmi dobře. A to i když tam zažívám peklo (směje se). Samozřejmě v dobrém.

Jaká je intenzita tréninků v Polsku?

Je zajímavé pozorovat rozdílné zkušenosti a přístupy trenérů u nás a v Polsku. Tréninky jsou skvěle postavené, mají tempo a je to pořádný dril. Pracujeme na jednoduchých věcech, které se ale dají ihned aplikovat a jsou maximálně funkční. Líbí se mi, že se celou tu hodinu a něco nezastavíme a ještě v únavě jdeme na sparing. A to je fakt maso se takhle vyšťavený ještě pořádně obracet.

Myslíš, že právě tento typ tréninků ti pomůže porazit Piráta?

Rozhodně! Cítím, jak se neustále rozvíjím a zlepšuji. Celá cesta mě jako bojovníka má svůj progres a myslím si, že je velmi důležitá i změna prostředí, kdy člověk může mít čistou hlavu a soustředit se pouze na výkon.

Piloval jsi nějaké detaily?

Spíš jsem pracoval obecně na všem, protože Samuel je komplexní bojovník. Plus jsem pracoval na věcech, které mi fungují, ale ty teď nebudu prozrazovat, ty uvidíte v zápase! (směje se) Myslím si, že ho mám čím překvapit.

Piráta jsi označil za sympaťáka. Platí to stále?

Samozřejmě, na tom se nic nezměnilo. Jen v tuto chvíli na něj už nahlížím jako na soupeře, ale stále má můj respekt. Jak už jsem zmiňoval někde dřív, jsem nerad, že s ním půjdu do zápasu, na druhou stranu… zájem o náš vzájemný zápas byl velký a myslím si, že momentálně mi dává největší smysl. A pravděpodobně i pro něj, jinak by na výzvu nepřistoupil. Potom při zápase půjde respekt na 15 minut stranou, ale po něm? Vše při starém, ať to dopadne jakkoli.

Dá se předpokládat, že vítěz vašeho duelu bude dalším vyzyvatelem na titulovou bitvu…

Je to tak. Nebo takhle… nevím, jak to má Ondra Novotný vymyšlené, ale dávalo by mi to smysl, aby se vítěz ve svém příštím zápase o titul utkal.

Pokud vyhraješ, koho bys měl v titulovém zápase raději?

Asi Kincla. S Karlosem jsem se potkal na posledním kempu, trénovali jsme spolu a mám k němu větší sympatie než k Patrikovi.

Myslíš, že by byl Inspektor snazším soupeřem?

Naopak! Myslím, že by Kincl pro mě byl nepříjemnější. Všichni víme, že Terminátor má zem a když se dostane do své pozice, je velice těžké se z toho dostat. Ostatně, sám jsem si to na tréninku mohl vyzkoušet. Patrik je naopak víc komplexní a může překvapit absolutně odkudkoli, je silný, technický, s Lohorém ukázal skvělý postoj.

Vnímáš i publikum? Jaké myslíš, že budou ohlasy, když ve vašem zápasu nebude ani jeden domácí zápasník?

Nevím, jak to vnímá Samuel, ale je možné, že se budeme soustředit lépe díky tomu, že v hale nebude takový hukot a tlak z tribun jako obvykle. Byť věřím, že dost našich fanoušků přijede a podpoří nás.

Při posledním zápase ve Frankfurtu proti Konému jsi měl jako nástupovku Deutschland. Plánuješ nějaký další německý hit, abys publikum navnadil, aby stáli víc při tobě?

Rammsteiny mám fakt rád, bylo to pro mě poprvé v Německu a pokud mi to pomohlo získat sympatie německých fanoušků, tak jedině dobře! Ale pro tentokrát mám vybraný jiný song. Náš zápas s Pirátem pro mě má i osobní význam. Bylo mi zhruba 18-19 let, byl jsem v Nymburce u takového toho typického komunistického trenéra a Samuel byl v té době v Oktagon výzvě a já si tehdy říkal „tyjo, to by bylo super dostat se jednou na jeho úroveň, zápasit s ním a dokázat to.“ A nevěřil jsem, že bych se mohl vypracovat takhle vysoko, spíš jsem o tom snil a najednou jsem tady. A z toho důvodu jsem si vybral Letokruhy od Traktoru.

A koho vezmeš s sebou do Frankfurtu?

Určitě celý můj tým, pojede se mnou i Daniel Brunclík, můj kondiční trenér Martin Svoboda, pojede se podívat spousta kamarádů z Gymu…

Ale všichni napjatě čekají, jestli nepadne ještě jedno jméno…

(Směje se) No je mi to jasný, je toho teď všude plno (objevili se zprávy, že Zdeněk randí se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou). Ale až do zápasu rozhodně nechci nic komentovat ani nijak spekulovat. Chci se soustředit jen na svůj výkon. A ať je to tak nebo tak, chci být každopádně známý jako Zdeněk Polívka – zápasník, ne jako Zdeněk Polívka – ten co chodí s tou a tou.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články