Vejce očistila boxerovo jméno. Dopingový nález málem dovedl bojovníka k neštěstí

07.03.2023

Autor: Miroslav Obluk

Conor Benn.

Conor Benn.FOTO: Matchroom Boxing


Conor Benn má za sebou zvláštní období. Sice ve své kariéře ještě nenarazil na přemožitele, málem prohrál vše. Zatím se nenašel nikdo, kdo by šestadvacetiletého boxera porazil, vyjma jeho samotného. 



Po pozitivních nálezech, které prokázaly testy na drogy, svedl boj se sebou samotným. Skutečnost, že neprošel testem, jej zasáhla mnohem více, než by se čekalo. Benn se domníval, že se nedočká dalšího dne. Jeho bitva s Chrisem Eubankem Jr. byla zrušena. Vypadl z boxerských žebříčků a konstelace všech událostí málem znamenala konec. Šampion už neměl sílu bojovat a chtěl všechno ukončit.

Dopingové testy v jeho těle odhalily stopové množství léku na plodnost Clomiphenu - o kterém je známo, že zvyšuje hladinu testosteronu u mužů.

Testy provedla antidopingová asociace (WADA) v průběhu července a září. Benn následně popřel úmyslné nebo vědomé požití jakýchkoliv zakázaných látek. Načež se na nějakou dobu stáhl ze záře reflektorů. Své mlčení prolomil až v prosinci, kdy dlouhým příspěvkem na Instagramu nabízel druhou stranu mince a přísahal: "Pravda brzy vyjde najevo."

A teď se naplňují jeho slova. Rodák z Greenwiche byl nedávno opět zařazen do žebříčku WBC. Jeho jméno bylo očištěno a již se spekuluje o jeho dalších bitvách.


Světová boxerská rada totiž nakonec dospěla k zajímavému odhalení a uvedla, že neexistuje žádný přesvědčivý důkaz o tom, že by Benn úmyslně nebo vědomě pozřel Clomiphen.

WBC následně zkoumala podrobný popis jídelníčku a různých doplňků, které poskytl Bennův tým. Po konzultaci s odborníkem na výživu WBC v prohlášení uvedla, že za pozitivními nálezy může být zvýšená konzumace vajec.

Ačkoliv vejce očistila boxerovo jméno, samotný ranař není s průběhem událostí příliš spokojen. V rozhovoru s Piersem Morganem na TalkTV osvětlil daň, kterou si incident vybral na něm a jeho duševním zdraví.

"Byl jsem zostuzen za něco, co jsem ani neudělal. Je to těžké, protože jsem se cítil jako v cele smrti za něco, co jsem ani neudělal. Sedm let mé tvrdé práce, obětování a osoby, kterou si udržuji, bylo zničených kvůli neschopnosti někoho jiného. Pro mě i mou rodinu to bylo velice náročné," rozpovídal se.

"Myslel jsem si, že už se nedožiji dalšího dne. Jo, měl jsem sebevražedné myšlenky a teď mě to štve, protože nevím, jak jsem na tom mohl být tak špatně," odhalil skličující myšlenky, které jej v průběhu měsíců provázely.

Dnes naštěstí může opět svůj zrak upínat k boxerskému ringu. Ačkoliv momentálně nemá britskou boxerskou licenci, válčit může jinde. Je nicméně otázkou, jakému soupeři bude čelit.

V posledních dnech se začalo hojně spekulovat o tom, že by Britovým dalším soupeřem mohl být legendární Manny Pacquiao. Avšak podle slov zástupce filipínského boxera Seana Gibbonsa k onomu střetu nedojde, dokud nebude mít Benn britskou licenci.



Další články v kategorii

Dalších 6 miliard ve hře. Rýsuje se nový boxerský megahit

18.04.2024Velkolepý boxerský svátek v saúdskoarabském Rijádu má teprve přijít 18. května v podobě sjednocujícího zápasu ...

Nejlepší bitva ženského boxu dostává druhý díl. Světové šampionky budou bojovat po boku Tysona

18.04.2024Je to oficiální. Jedna z největších bitev ženského boxu dostane konečně své pokračování. Irská královna Katie ...

Bral steroidy a zemřel. Šampion kulturistiky byl údajně závislý

18.04.2024Stal se šampionem kulturistiky, jenomže tragicky zemřel. Řeč je o čtyřiatřicetiletém Neilu Curreym, který byl loni v září nalezen ve svém ...

Vyhrocená odveta i derby dravých debutantů. Boxerská stáj vábí na pořádnou show

17.04.2024Olomoucká akce The Ring 11 se nezadržitelně blíží. Čeští boxeři již tento pátek naskočí zpět do ringu, poměří své síly. ...

Bolestivé prvenství legendy UFC. 23 stehů a zlámané kosti

17.04.2024Je legendou MMA, o které se příliš nemluví. Každoročně přepisuje jeden rekord za druhým a před pár dny přidal do svého životopisu další ...

Bez emocí. Šampion UFC si při tréninku zlomil prst, pak parťákům dával instrukce k napravení

17.04.2024Na první pohled nepůsobí jako člověk. Žádné emoce, žádné slabosti, pouze vzezření bojovníka, titána. Na pohled druhý ...

Porazil bych ho i bez tréninku. A po 15 pivech a se 160 kily, tvrdí Fury

17.04.2024Tyson Fury tvrdí, že by Oleksandra Usyka porazil, i kdyby vypil 15 pint piva (7 litrů) a vážil 160 kilo. Cikánský král ve své profesionální ...

To je nechutné. Fury se chlubí bizarní výživou

17.04.2024 Boxerský světový šampion se zdá být před blížícím se historickým duelem o všechny pásy v těžké ...

Přišel jsem vykonat svůj job. Vymlátit divizi, vzkázal ranař z Irska před bitvou se Škvorem

17.04.2024Bojoval v Bellatoru i v PFL, teď ho čeká debut v Oktagonu. A věří si. Hodně si věří. Irský střelec Will Fleury se na sobotním turnaji v Birminghamu ...

Načíst další články