Velká životní zkouška. Výhra nad Ivanem mě vystřelí, chci získat jeho skalp, říká Dohnal o Buchingerovi

27.08.2023

Autor: Ondřej Huml

Jakub Dohnal.

Jakub Dohnal.FOTO: OKTAGON MMA


Jeden byl šampionem několika organizací, ten druhý touží po tom se stát králem Oktagonu. Už 7. října narazí v Bratislavě proti sobě. Český Hezoun tam vyzve Ivana Buchingera a věří, že si tímhle triumfem umete cestu k pásu. "Strašně ho respektuju. Než jsem ho vyzval na sítích, řekl jsem mu o tom. Nedělal jsem nic za jeho zády, ale domluvil se nejdřív s ním," konstatoval Jakub Dohnal v rozhovoru pro kaocko.cz. 


Jakube, jak moc jste rád, že se povedlo dát dohromady váš zápas s Ivanem?
Radost mám přímo obrovskou. Je to zápas, který má pro mě ohromný smysl i význam. Už v době, kdy jsem ještě nevěděl, že budu dělat zrovna MMA, jsem Ivana hodně sledoval, vždycky byl pro mě můj československý vzor. Je to pro mě velká životní zkouška. Navíc co si budeme, Ivan je fakt vysoko postavený, nosí slavné jméno. Výhra nad ním mě vystřelí dopředu. To je to, co tolik potřebuju. Už taky nejsem nejmladší a chci získat jeho skalp. 

Na druhou stranu, neukousl jste si až příliš velký krajíc?
Nemyslím si to. Život je o příležitostech, o zkouškách. Jestli jsem si ukousl až příliš velký krajíc, se dozvíme 7. října, ale já to tak nevidím. O tomhle je celý život. 

V rozhovoru pro kaocko.cz Buchinger řekl, že vás má hrozně rád, ale že v kleci vás bude chtít zabít stejně jako ty ostatní. Co na to říkáte?
Mám to úplně stejně. Strašně ho respektuju. Než jsem ho vyzval na sítích, řekl jsem mu o tom. Napsal jsem mu zprávu, jestli si spolu nedáme zápas předtím, než ukončíme kariéru. Nedělal jsem tak nic za jeho zády, ale domluvil se nejdřív s ním. V kleci už ale neudělám tu samou chybu, co s Ryšavým. Půjdu tam jen po krvi.

Jak se na to tvářil Oktagon?
Ze začátku to Ondra (Novotný) nechával dost být, neřešil to. Chtěl po mně, abych vzal na Štvanici zápas s Eduardem Kexelem. Jenže s ním jsem souboj přijal už dvakrát a on mi ho pokaždé zrušil. Nechtěl jsem mu dávat šanci potřetí, navíc je no name člověk, jako zápasník mě nezajímá. Měl jsem ho dostat místo Mullena, připravoval jsem se na něj tři týdny. Skrečoval to, tak mi nabídli Michaela Deigu-Schecka. Ten ale zápas za pět dní zrušil taky, tak za mnou přišli opět s Kexelem. Uplynuly dva týdny a zápas zrušil znovu, tím pádem u mě skončil. 

Předpokládám, že jít s ním už nikdy nechcete.
Leda o titul, jinak mě takový člověk už nezajímá. 

Čím se odměníte, až porazíte Ivana?
Chci si udělat nějakou velkou dovolenou. Vypadnout z gymu a pročistit si hlavu. Trénuji teď dvakrát až čtyřikrát denně, pro tělo je to masakr. Po zápase si chci dát na týden pohov a odpočinout si, dopřávat si jídlo, jaké jen chci.

A na kterého soupeře zacílíte po Buchingerovi? Je tam někdo, s nímž máte nevyřízené účty? 
Nemám, já jsem v tomhle dost nekonfliktní. Určitě bych ale chtěl titulový zápas s Matem Sanikidzem v 66 kilogramech. S Ivanem jdeme lehkou váhu, ale tu já chodit nechci. Vzal jsem ji jen proto, že jsem mu chtěl vyjít vstříc, po zápase se však vrátím zpátky do pérové. 

A mohla by vás k Sanikidzemu dostat už výhra nad Buchingerem?
Stoprocentně. Každá výhra by mě k němu mohla vystřelit, zvláště ta nad Ivanem. Záleží sice na šéfovi, jak by to on dál chtěl, můj plán je ale jasný. Porazit teď Ivana, pak Mateho, natáhnout si přes rameno pás a říct si, že úkol je splněn, že jsem asi fakt dobrej (směje se).



Další články v kategorii

Petrášek, Peňáz i Vémola. Současná forma před historickým Edenem

10.05.2024Organizace OKTAGON MMA zveřejnila na svých sociálních sítích fotku z tréninku v pražském Reinders MMA, na kterém se sešla ...

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Načíst další články