Hlavní obsah

Vémola po návratu: Prohru bych psychicky nedal. Manželka má pro něj odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat po devíti měsících s vítězným pocitem. Karlos Vémola sice překážku v podobě zkušeného bojovníka Ala Matavaa dokázal překonat, sám ale přiznal, že ani zdaleka nepodal bezchybný výkon. „Nechal jsem se strhnout davem. Byly tam dvě tři chyby, které nemusely být,“ říká Terminátor, jenž soupeře nakonec porazil klasickou zbraní. V úvodu čtvrté minuty sáhl ke škrcení a po soupeřově odklepání zcela jistě českému bojovníkovi spadl obrovský kámen ze srdce. Porážka by totiž před blížící se odvetou s Patikem Kinclem znamenala obrovskou čáru přes rozpočet.

Terminátor je zpět! Karlos Vémola si oddechl, porazil Al Matavaa. Jaká ho doma čeká odměna? Video: Sport.cz

 
Článek

Vémola přitom byl na turnaji Oktagon 41 v Liberci v roli vůbec největšího favorita celé karty. Nic jiného než vítězství, se proti samojskému bojovníkovi Al Matavaovi nečekalo. A možná trochu překvapivé bylo, jaké problémy měl Terminátor během úvodních desítek vteřin. Soupeř ho totiž dokázal trefovat a Vémola marně hledal recept, jak se dostat ke své klasické zbrani.

„Nechal jsem se strhnout davem, hnal mě dopředu a já jsem chtěl za každou cenu urvat takedown," přiznává Terminátor. „Byly tam chyby, které jsem nemusel udělat. Už to vím, ani trenéři mi nemusí nic říkat. Měl jsem počkat, lépe ho nalákat. Stejně tak, jako jsem si ho nalákal do zad. Neměl jsem tam chodit takhle po hlavě," popisuje Vémola, který recept na soupeře nakonec našel. Konečná přišla v čase 3:18 prvního kola.

Jonas Magard posadil Gustava Lopeze dvakrát na zadek a obhájil titul šampiona bantamové váhyVideo: Oktagon TV

Pro Vémolu se jednalo o 34. vítězství v kariéře. Shodou okolností dokázal počtvrté v řadě vyhrát právě na některou z technik škrcení. „Testování dopadlo dobře z toho důvodu, že byl vítězný závěr," popisuje sedmatřicetiletý bojovník. Zpět do akce se přitom vrátil po devíti měsících. Loni v prosinci ho totiž vyřadily z boje zdravotní problémy, kvůli kterým musel odložit plánovaný první termín odvety s Kinclem.

„V prosinci to se mnou bylo fakt vážné, dneska jsem tady už nemusel být. Nikdo nepřemýšlel, jestli budu zápasit, ale zda tady vůbec budu. Zápasit je pro mě nejvíc," vrací se Vémola k nepříjemnostem z konce roku 2022. I proto přikládá výhře nad Al Matavaem po tak dlouhé pauze maximální důležitost.

„Byl to úplně stejně důležitý zápas jako s Kinclem. Dovedete si představit, co by se s tím zápasem v O2 aréně stalo, kdybych teď dostal bombu a prohrál bych? Psychicky bych to úplně nedal, do zápasu bych asi ani nenastoupil...Kincl by měl za mě náhradu," vypráví o plánové odvetné bitvě s dlouholetým rivalem, ke které dojde 20. května v pražské O2 areně.

Jeden z výkonů večera. Mateusz Strzelcyk měl namále, ale nakonec parádně sestřelil MontagnacaVideo: Oktagon TV

Na konci roku se uskuteční ještě další velký zápas. Tentokrát odveta Zápasu století proti Attilu Véghovi, se kterým Vémola v roce 2019 prohrál. „Nepůjdu s ním do odvety, pokud nejsem schopný porazit Kincla. Nejsem tak drzý, abych vyzýval tak skvělého šampiona, jako je Attila," uvědomuje si Vémola, kterého tradičně v ochozech podporovala i manželka Lela Ceterová. „Bylo to úžasné! Za odměnu mu udělám dort. To má nejradší," líčí slovenská modelka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články