Hlavní obsah

Vémola prolomil mlčení: Myslel jsem si, že vedu. Učinil i jedno zásadní rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prolomil mlčení. Karlos Vémola se poprvé od sobotního souboje s dlouholetým rivalem Patrikem Kinclem, kterému na turnaji Oktagon 43 podlehl na body a od cesty vyfasoval i pořádné potlučeniny v obličeji, vyjádřil směrem k veřejnosti. „Patrik je šampionem, tak to prostě je,“ přiznává Terminátor, který si přitom před závěrečným kolem myslel, že na body vede. Zároveň skrze sociální sítě učinil jedno zásadní kariérní rozhodnutí.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

Terminátorova taktika proti bývalému kamarádovi byla více než zřejmá. Tlačil na pilu, jenomže mu tradiční zbraň v podobě takedownů nevycházela. Místo toho celou dobu narážel na skvěle připraveného soupeře, který mu všech pět kol dával ochutnat jeho vlastní medicínu. „Nevyšlo to podle mých představ. Měl jsem ho přejet nebo ukončit, což se mi bohužel nepovedlo," mrzí sedmatřicetiletého bojovníka, který se k zápasu vyjádřil na sociálních sítích.

V hlavě si však myslel, že u bodových sudích před posledním kolem vede. „Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knokautovat," ujišťuje. „Pokud ale chcete šampiona porazit, musíte ho přejet nebo ukončit, což se mi bohužel nepovedlo," smutní Terminátor, jenž na body prohrál 2x 45:50 a 46:49.

Co na vítězství Patrika Kincla říkají manželka a parťák? Věděli jsme, že to cinkne!Video: Sport.cz

Našel si i prostor pro několik omluv. V této souvislosti učinil zásadní rozhodnutí, do střední váhy se totiž už vracet nehodlá. „To, co jsem provedl rodině, přátelům, týmu a všem okolo shazování do 84 (střední váha), už se opakovat nebude. Do téhle váhy se už vracet nebudu. Žádný další hazardování s vlastním zdravím. Jsou tady na to mladší a lepší kluci. Moje tělo to už prostě nedává, to je fakt," uvědomuje si šampion polotěžké divize.

Po těžkém zápase, který mu v obličeji spravil i několik potlučenin a ze všeho nejvíc se upínala pozornost k jeho nateklému oku, okamžitě zamířil do nemocnice. Poturnajová tisková konference tak nepřipadala v úvahu. „Moje oči to v zápase dost odnesly, musel jsem rovnou na vyšetření. Zdraví bylo v tomto případě přednější," vysvětluje postupy.

David Kozma je v semifinále pyramidy. Proti Alexi Lohorému jasně dominovalVideo: Oktagon TV

Kariéru rozhodně balit nehodlá. Dá si odpočinek, načež znovu zamíří zpět do bojiště organizace Oktagon MMA. „Mám čas se dát dohromady. S Oktagonem už mám domluvené zápasy a ty určitě dodržím, přeci jenom jsem šampion polotěžké váhy. Co bude dál, se uvidí. Ještě si vše promyslím," ubezpečuje s tím, že nadcházející dny hodlá strávit po boku rodiny, která je pro něj na prvním místě.

Kdy se Terminátor vrátí zpět do klece, je zatím ve hvězdách. Určitě by se nabízel červencový termín turnaje Oktagon 45 na pražské Štvanici, která je nedílnou součástí kariéry sedmatřicetiletého bojovníka. Zapomenout se nesmí ani na naplánovanou odvetu Zápasu století s Attilou Véghem, ke které dojde na konci roku.

Reklama