Hlavní obsah

Vše o Oktagon 43: Výsledky hlavní karty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká odveta mezi bývalými přáteli, kteří si posledních pět let nemohou přijít na jméno, je konečně na spadnutí. Mistr Oktagonu v polotěžké váze Karlos "Terminátor" Vémola bude soupeřit o pás šampiona střední váhy s jeho aktuálním držitelem Patrikem Kinclem. Oktagon 43 v sobotu 20. května mimo jiné nabídne i dva čtvrtfinálové zápasy "milionového" turnaje Tipsport Gamechanger.

Foto: Oktagon MMA

Bitva Kincl vs. Vémola bude vrcholem Oktagonu 43 v pražské O2 Areně.

Článek

O2 Aréna ukáže v podobě Oktagonu 43 jeden z největších a nejdražších soubojů na česko-slovenské scéně. Téměř pět let trvající spor mezi Kinclem a Vémolou však mohl být rozlousknut již v prosinci loňského roku, tehdy ale Vémola ze zdravotních důvodů ze zápasu odstoupil.

Již tak přiostřené vztahy byly následně podpořeny spekulacemi nad pravým důvodem Vémolovy absence. Přesto na konci ledna pořadatelé určili nový termín souboje, jenž spadá na sobotu 20. května 2023. Posunutí termínu se nakonec ukázalo jako velmi výhodné, vždyť velkému taháku mohou předcházet čtvrtfinálové souboje turnaje Tipsport Gamechanger.

Hlavní karta Oktagon 43: Kincl vs. Vémola

OKTAGON 43 (20. 5. 2023)Vítěz
Patrik Kincl (ČR) - Karlos Vémola (ČR)střední (T)Kincl (DEC)
Čtvrtfinále Tipsport Gamechanger
David Kozma (ČR) - Alex Lohoré (Fra)welterováKozma (DEC)
Louis Glismann (Dán) - Melvin Van Suijdam (Niz)welterováGlisman (SUB)
Hlavní zápasy
Robert Bryczek (Pol) - Lee Chadwick (V. Brit)středníBryczek (TKO)
Robert Pukač (SK) - Miroslav Brož (ČR)welterováLegierski (DEC)
Mateusz Legierski (Pol) - Matěj Kuzník (ČR)lehkáBrož (DEC)
Prelims zápasy
Giovanni Melillo (It) - Marek Mazúch (SK)středníMazúch (KO)
Liam Etebar (Ang) - Amiran Gogoladze (Gruz)welterováGogoladze (DEC)
Daniel Toledo (Špa) - Marc Doussis (Něm)polotěžkáDoussis (SUB)
Ahmed Vila (Bos) - Kim Thinghaugen (Nor)pérováVila (SUB)
Free prelims zápas
Matěj Daněk (ČR) - Endrit Brajshori (Něm)středníDaněk (SUB)
Informace průběžně aktualizujeme.

Bojový večer začne v 18:00 hodin pěti "prelims" zápasy, následovat budou tři zápasy hlavní karty zakončené dvěma čtvrtfinálovými souboji zmíněného turnaje Tipsport Gamechanger. Jediným českým zástupcem a nadějí v turnaji je David Kozma, který se utká s Francouzem Alexem Lohoré.

Vrcholný souboj mezi Vémolou a Kinclem nastane v pozdních večerních hodinách jako závěrečná tečka hvězdné MMA akce.

Vstupenky na Oktagon 43 v Praze

Lístky na galavečer bojových sportů nabízí portály Ticketportal a Ticketmaster. Cena základních vstupenek se pohybuje od 990 Kč do 5290 Kč v závislosti na vybraném sektoru vysočanské O2 Arény.

Kde sledovat Oktagon 43

Stejně jako tomu je u jiných "oktagon večerů", pro fanoušky bojového umění je připravena možnost nákupu streamu živého přenosu či jeho záznamu za cenu 10.99 Euro (cca 250 Kč). Podrobné informace naleznete na oficiálním webu pořadatele.

Program turnaje Oktagon: Tipsport Gamechanger

Fáze turnajeDatumMísto
osmifinálesobota 4. březnaOktagon 40: Ostrava
1. čtvrfinálesobota 20. květnaOktagon 43: Vémola vs. Kincl
2. čtvrtfinálepátek 17. červnaOktagon 44: Oberhausen
semifinálebude upřesněno
finálebude upřesněno

Netradiční turnaj má již za sebou své základní kolo, ze kterého vzešla osmička čtvrtfinalistů. Dva zápasy proběhnou v rámci Oktagonu 43, další dva plus jeden rezervní souboj se odehrají při Oktagonu 44, který se uskuteční v sobotu 17. června v německém Oberhofu.

Rivalita Vémola - Kincl

Nejednomu sportovnímu fanouškovi nemohla uniknout vzájemná rivalita obou hlavních hvězd českého MMA. Společné tiskové konference plné tzv. trashtalku, vyměňování si drsných názorů přes sociálních sítě i předžalobní výzva. Odkud ale vše pramení a jak se přátelství dvou sportovců mohlo přetavit v urážky a nenávist?

Důvod sporu je paradoxně jednoduchý. V roce 2018 Karlos Vémola prohlásil: "Jsem připravený neustále dokazovat, že jsem česká jednička v jakékoliv váze - 77, 84, 93, těžká váha." Silná slova prvního českého zápasníka v UFC popudila Patrika Kincla, jenž byl tehdejším nejlepším zápasníkem ve welterové váze a vyzval Vémolu k souboji, který vše ujasní.

Vémola bral Kinclovu výzvu za konec přátelství, protože dle jeho slov "on své kamarády nikdy k soubojům nevyzývá ". Současně označil Kincla za někoho, kdo se přiživuje na jeho slávě a využíval jeho londýnského tréninkového prostředí. A tak se konal první a doposud poslední střet těchto hvězd českého MMA.

V rámci dnes už zaniklé organizace XFN se oba borci utkali 28. června 2018 ve střední váze. Napínavé tříkolové utkání prolité Kinclovou krví, jež pramenila ze zranění oka, které utrpěl v úvodu druhého kola, skončilo na body ve prospěch Vémoly.

Od té doby uběhlo téměř pět let, během kterých se Kincl neúspěšně pokusil získat pás šampiona v prestižní polské organizaci KSW. O necelý půl rok později triumfoval v titulové bitvě v Oktagonu, aby svůj pás mistra střední váhy na podzimu roku 2022 obhájil v zápase proti Alexi Lohorému.

Vémola od té doby prohrál jediný zápas. Stalo se tak v polotěžké váze "Zápasu století", kdy jej knockoutoval Attila Végh. V roce 2020 bodoval ve střední váze v zápasu o titul v rámci Oktagonu MMA, při obhajobě o necelé čtyři měsíce později pak pás ztratil z důvodu nenavážení. V roce 2022 se stal šampionem Oktagonu v polotěžké váze.

Kdo zvítězí v odvetném souboji mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem?
Karlos Vémola
24,3 %
Patrik Kincl
42,6 %
K zápasu nedojde
33,1 %
Celkem hlasovalo 7829 čtenářů.

Reklama