Hlavní obsah

Vémola s Kinclem naposledy tváří v tvář. Za všechny kecy ho konečně můžu mlátit, těší se Terminátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední pohledy z očí do očí, již zítra půjdou v pražské O2 areně do akce pěsti. Horečně čekávaná odveta mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem je doslova za rohem a oba aktéři titulového duelu turnaje Oktagon s pořadovým číslem 43 svedli před napjatými fanoušky v Galerii Harfa poslední staredown. Dni zúčtování už nic nebrání.

Poslední pohled z očí do očí. Staredown mezi Karlosem Vémolou a Patrikem KinclemVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoliv Vémola během ranního oficiálního vážení působil dost ztrhaně, o několik hodin později se už cítil o poznání lépe. Doplnil totiž potřebné tekutiny a živiny, kterých se během shazování musel vzdát a místo toho si sáhl na dno sil (za noc shodil 12 kilogramů). Před stovky fanoušků tak nastoupil sebevědomým krokem. Následovala tradiční póza pro fotografy a čekání na bývalého kamaráda.

„Jsem připraven, zítra budu dvojnásobný šampion!" předesílá Terminátor. „Nervozita je určitě velká, protože vidím zájem lidí. V tomhle zápasu jde o všechno, protože kolik tu je dvojnásobných šampionů?" zeptal se se s úsměvem spoluzakladatele organizace Oktagon MMA Ondřeje Novotného.

David Kozma se cítí skvěle a připraven vyhrát! Co říká tomu, že Lohoré měl problémy s váhou?Video: Sport.cz

Také šampion střední divize Kincl si užil ovace obecenstva a s více než jistým a uvolněným výrazem v obličeji vkročil na pódium. Následoval intenzivní pohled z očí do očí dlouholetému rivalovi, na kterém bylo znát, že v titulové bitvě jde opravdu o hodně. Nic závratného se ale nekonalo, jinak tomu bude až během sobotního galavečera.

„Jsem rád, že tady po pěti letech můžu stát. Navážili jsme a nic nezabrání tomu, aby zítra byla strašná válka. Dám do toho úplně vše," věří si třiatřicetiletý Kincl, který se konečně dočká vytouženého odvetného měření sil. S Vémolou se totiž poprvé popasoval již v roce 2018, v tehdejší organizaci XFN ale prohrál na body.

Otázek a scénářů je mnoho. Jak ale výsledek bitvy vidí oba šampioni? „Do 3. kola ho ukončím. Za všechny ty kecy a výsměchy ho konečně můžu mlátit do obličeje. Stoprocentně bude TKO," ujistil fanoušky Vémola. Kincl má svou verzi. „Když ho netrefím už v prvním kole, tak ve druhém půjdeme všichni domů. Těším se na to," nemůže se dočkat současný král divize do 84 kilogramů.

Největší martýrium je za nimi. Karlos Vémola i Patrik Kincl navážili. Velké bitvě nic nestojí v cestěVideo: Sport.cz

Obrovský aplaus sklidil také jediný český bojovník v pyramidě Tipsport Gamechanger David Kozma, jenž si tradičně nechal nabarvit účes na růžovo. Ve čtvrtfinále milionového projektu ho v kleci přivítá Francouz Alex Lohoré, který jako jediný ze všech bojovníků musel vážit nadvakrát. „Nemám predikci. Pro mě je důležité vítězství. Je mi jedno, jak to bude. Jestli na body, nebo ho ukončím," prohlásil bývalý šampion veltrové váhy.

Reklama