Hlavní obsah

Vémola už zase dře. Vždycky jsem zpět! hlásí. Má vzkaz pro pochybovače i plán pro letošní rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zpátky. Znovu. Karlos Vémola se ani po dalších zdravotních problémech nevzdal a v těchto dnech už opět dře v tělocvičně. Důvod je jasný. Již za dva měsíce ho čeká další boj v kleci, po kterém naváže na odvetnou bitvu o pás šampiona střední váhy s Patrikem Kinclem. Právě prvně jmenovaná bitva fanoušky hodně rozvášnila, v diskuzích totiž kolují názory, že Terminátor tímto soubojem zbytečně právě před duelem s Kinclem riskuje. „Stejně jako já, tak se může zranit i Patrik. Větší pravděpodobnost je, že se zraním na tréninku, než na zápase v Liberci,“ říká sedmatřicetiletý Vémola, jenž zároveň nastínil plány pro letošní rok. Více už v našem videu.

Cítím se jako kdyby mě právě přejel vlak, přiznává Karlos Vémola. Co letos doručí? Video: Sport.cz

 
Článek

Zdravotní trable jsou fuč, Terminátor se vrací. Minimálně zatím do přípravy. „Cítím se, jako kdyby mě právě přejel vlak. Vracím se po dlouhé pauze a dost vážném zranění. Návrat není vždy jednoduchý, je těžký. Chce to přečkat ty první dva tři týdny kombatu," líčí Terminátor, jenž tradičně objíždí různé pražské gymy.

Nezáviděníhodný loňský prosinec, během kterého si kvůli zánětu v těle dva týdny poležel v nemocnici, bere jako varování. „Každé zranění je brzda a challenge. Když se vám v čemkoliv stane nějaká špatná situace, tak buď se s ní smíříte, nebo ne. Poprvé mě to vystrašilo natolik, že jsem opravdu poslouchal doktory a dělal jsem přesně to, co mi říkali, že mám dělat," upřesňuje s tím, že měl od lékařů dovolený i pohyb.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Doktor mi říkal, že jsem měsíc umíral v posteli, tak se musím hýbat. Řekl mi, ať se jdu proběhnout, projet na běžkách nebo lyžích. Odpověděl jsem mu, že na lyžích neumím, ale že umím na snowboardu. Řekl mi, ať jedu. Pomohlo mi to. Vyčistilo mi to hlavu a konečně jsem začal něco dělat. Jelikož jsem měl trombózu v pravé ruce, tak jsem měl dovolené dělat cokoliv nohama," říká Vémola, jehož sjíždění sjezdovek krátce po zrušení duelu s Kinclem hodně lidí nakrklo.

Letos si chce splnit to, na co loni nedošlo. „Doufám, že po tom špatném konci loňského roku, si letos splním a doručím vše, co jsem si slíbil. Ať už titul v 84, obhajoba v 93 a tak dále. Máme k tomu dobře našlápnuto. Taková první zkouška je v Liberci. Už se mi to v minulosti několikrát vyplatilo, že jsem před velkým zápasem zápasil. Zrovna v Liberci. Historie se opakuje a já na to věřím," je rád Vémola, jenž se 15. dubna na turnaji Oktagon 41 poměří se samojským bojovníkem Al Matavaem (10-5).

Měsíc poté přijde druhý pokus o odvetu, kterou Vémola právě kvůli již zmíněným zdravotním problémům musel už jednou zrušit. I proto lidé v diskuzích považují zápas měsíc před ostře sledovanou odvetou jako velký risk. „Takovým lidem vzkážu to, že jsou to asi novodobí sledovatelé MMA. Tohle jsem udělal už několikrát. Například v Londýně nebo UFC," rozpovídal se.

Patrik Kincl chce nad Karlosem Vémolou vyhrát v květnu v O2 areně i u souduVideo: Sport.cz

„To, že říkají, že se můžu zranit, tak to jsem se klidně mohl zranit dneska. Je to risk, který si do gymu přinášíme každý den. Stejně jako já se můžu zranit, tak se může zranit Patrik. Já určitě lidem nebudu tvrdit, že se nemůžu zranit, ale je mnohem větší pravděpodobnost se zranit tady na tréninku, než v zápase v Liberci. Tam se klidně může ukázat, že na to Terminátor už nemá. Já si ale myslím, že se zrovna tohle neukáže," zní přesvědčeně.

A co po zápase s Kinclem? Další odveta? „Attila je určitě na té mé cestě letošního roku, rozhodnutí je ale opravdu jen na Ondrovi (Ondřej Novotný, zakladatel a promotér Oktagon MMA - pozn. red) nebo na něm. Já jsem připravenej," hlásí Vémola. „Nezapomeňte, že tady mě sžírá, že v Německu je frajer, který si říká Terminátor a mezitím bych to chtěl vysvětlit jemu," naznačil Vémola plány s německým bojovníkem Stephanem Puetzem, se kterým se v minulosti už několikrát dostal do debat.

Reklama