Hlavní obsah

Vémola vyrazil za vedrem. Hodně jsem přibral, přiznává. Pomáhat mu bude i Kinclův soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za dva měsíce na něj čeká další zápas, a proto jeden z nejlepších českých MMA bojovníků Karlos Vémola nelení. Tradiční přípravu v českých podmínkách si aktuálně zpestřuje dřinou v horkém Thajsku, kam odletěl minulou neděli. „Hodně jsem přibral a spadla mi kondice,“ líčí sedmatřicetiletý zápasník, který i v dalších týdnech chystá zahraniční výjezdy. Před květnovým soubojem s Kinclem dokonce plánuje trénovat i s jeho posledním přemožitelem.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola oslavuje na archivním snímku zisk titulu polotěžké váhy organizace Oktagon MMA.

Článek

V minulém týdnu ještě tradičně trénoval v pražských gymech, potkat jste Vémolu mohli například v Pražském rohovníku, Spejblu, v Lanně s Yakuzou, Reinders či Monster gymu. Rutinní postupy v přípravě se ale rozhodl zpestřit.

„Hlavní důvod, proč jsem vyrazil do Thajska je, že se váha sama neudělá. Teď je jedna ráno a já tady před Tiger gymem ještě vyběhávám. Jak jsem byl nemocnej, tak jsem u Yakuzy trénoval jen technicky, a díky tomu jsem hodně přibral a spadla mi kondice. I proto jsme v Thajsku se zaměřením na tvrdou kondiční přípravu," vysvětluje Terminátor na sociálních sítích, kam zároveň umístil záběry z tréninku.

Po dvou týdnech ve vlhkém podnebí přijde další zahraniční zkušenost. „Až se vrátím, tak mám naplánovaný kemp v Německu, kde je plno skvělých středních vah. A také jednoho frajera, který porazil Kincla v jeho posledním zápase mimo Oktagon. Bude to pro mě velká výzva a zkušenost," popisuje Vémola s odkazem na Chorvata Roberta Soldiče, se kterým Kincl neúspěšně bojoval v polské organizaci KSW o titul.

Jako první na řadu přijde zápas 15. dubna na turnaji Oktagon 41 v Liberci, 20. května pak bude v Praze nachystaná dlouho očekávaná odveta s rivalem Patrikem Kinclem o pás šampiona střední váhy. „V Liberci nastoupím a v O2 areně si dojdu pro to, co mi patří. Pro pás střední váhy! I když plno zlohlasů tvrdí, že nenastoupím nebo, že si pro to nedojdu," konstatuje král divize do 93 kilogramů.

Terminátor svede na zmíněném turnaji Oktagon 41 boj se samojským bojovníkem Al Matavaem, po jehož oznámení se alespoň z části zapomnělo, že by tento duel mohl být pro Vémolu riskantní z hlediska možného zranění. Nejčastěji se v diskuzích totiž zmiňuje, že se jedná o příliš lehké sousto, a tak trochu tomu napovídají i kurzy sázkových kanceláří. Na Vémolovo vítězství je totiž vypsán kurz 1,01.

Cítím se jako kdyby mě právě přejel vlak, přiznává Karlos Vémola. Co letos doručí?Video: Sport.cz

„Matavao je kus nepříjemného frajera a na ten rozjezdový zápas je to podle mě naprosto adekvátní. Respektuji, že se to někomu nelíbí. V pořádku, ale pro nás zajímavá a dobrá volba," hájí promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný rozhodnutí. „Budu se testovat na velice zkušeným zahraničním soupeři, v O2 areně potom budu připravenej," reaguje Vémola.

Mnohem větší riziko zranění a případné další zrušení odvetné bitvy s Kinclem podle něj hrozí při tréninku. „Je to risk, který si do gymu přinášíme každý den. Já určitě lidem nebudu tvrdit, že se nemůžu zranit, ale je mnohem větší pravděpodobnost se zranit na tréninku, než v zápase v Liberci."

Reklama