Vítěz reality show IAF prozradil, na co padne odměna čtvrt milionu, mamince prý slíbil nová prsa

Vítěz reality show IAF prozradil, na co padne odměna čtvrt milionu, mamince prý slíbil nová prsa Vítěz druhé řady reality show I Am Fighter získal smlouvu v hodnotě čtvrt milionu. | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Dal si možná vůbec ten nejlepší dárek k blížícím se osmnáctým narozeninám a vítězstvím v reality show si vysloužil lukrativní kontrakt. Jak s penězi naloží?

Dal si možná vůbec ten nejlepší dárek k blížícím se osmnáctým narozeninám. Talentovaný MMA zápasník Tomáš Holeček opanoval v sobotu 5. listopadu finálový zápas druhé řady reality show I Am Fighter. Ve fantastickém zápase dokázal na body zdolat svého velkého rivala Matěje Valouška, čímž si vysloužil odměnu v podobě profesionálního kontraktu s IAF v hodnotě 250 tisíc korun.

Vraťme se ještě trochu dál v čase. Psal se 16. duben letošního roku a Holeček na IAF prohrál těsnou a tvrdou bitvu s Valouškem. „Reality show IAF? Skvělá příležitost, jak se zviditelnit pro každého z nás z té amatérské scény. Podívejte na Petra Berana, dnes tu má hlavní zápas, je to skvělý projekt, ještě ale nevím, zda se přihlásím,“ vyprávěl tehdy v zákulisí zástupce Monster Gymu.

Přihlásil. Ostatně od šéfa IAF Petra Ondruše měl v takovém případě už od první řady slíbenou účast. Tehdy pozvánku teprve patnáctiletý mladík nedostal právě kvůli svému věku.

Ve vile se pak potkal i se svým přemožitelem Valouškem a všem bylo jasné, že by „dokonalým“ scénářem bylo, kdyby se oba potkali ve finále 5. listopadu na Královce. Zatímco krátce po jejich prvním střetu nechtěl Holeček o odvetě vůbec mluvit, jak šel čas, do myslí obou se vkrádala čím dál více. Zvláště, když první duel „okořenilo“ hodně nečistých (nechtěných) úderů, lehké zranění jednoho a nemoc druhého.

A nakonec na jejich druhý souboj během sedmi měsíců došlo. Ani ten se ale neobešel bez problémů. Valoušek bojoval poslední dva měsíce se zraněním levé ruky, což díky reality show věděl i soupeř, k tomu mu komplikují zápasnický život problémy s očima. Aby to nebylo málo, soupeř Holečka nakonec do semifinále nenastoupil a tak „král pražských popelnic“ musel absolvovat jeden  vyčerpávající duel (s Pepou Stráníkem) navíc.

„O problémech Matěje víme všichni, já ale taky nešel do finále úplně v pohodě, při rozcvičce jsem si totiž vyhodil rameno. Kamarád mi ho vrátil zpět, Petr (Kníže, trenér) promačkal a řekl, že neznám bolest, takže nebylo co řešit,“ usmíval se Holeček po finálovém boji, který navíc nešel úplně dle plánu.

Už v prvním střetu „prospal“ úvodní kolo, aby poté mluvil o tom, že se z toho musí pro příště poučit. Realita souboje na Královce. Valoušek první tři minuty vysypal do Holečka, co se do něj vešlo. Ve druhém dějství tak musel mladší z dvojice zabrat. „A totálně jsem se tam zavařil, já si od nějaké chvíle zápas vůbec nepamatuji. Jen vím, jak na mě Monster (trenér) řve, že jsem voják, nebo tak něco, vzal mě a vyhodil zpět na nohy, tak jsem šel bojovat,“ snažil se vybavit si průběh finálového boje.

Že nelhal, potvrdil vzápětí, když s překvapením reagoval na otázku, jak si cenil předání šeku z rukou Karlose Vémoly. „On tam byl? Opravdu? Předával mi šek? Mám ho na fotce. Nechci, aby to znělo neuctivě, ale já o něm vůbec nevím, opravdu,“ krčil rameny s nevinným úsměvem.

Přítomnost svých nejbližších, včetně rodičů, si ale uvědomoval moc dobře. Ostatně právě z jeho kotle se ozval v závěru třetího kola zvuk trubky, který zmátl oba zápasníky i hlavního rozhodčího, a parádní souboj tak skončil o zhruba 30 vteřin dříve. „Myslím, že na výsledek to vliv nemělo. Věřil jsem, že vyhraji. Hlavně ten druhý takedown v posledním kole se mi fakt povedl,“ řekl k tomuto mladý talent české MMA scény.

Ten pochopitelně nyní řeší, co dál. S kariérou, kvůli které před rokem definitivně pověsil fotbalové kopačky na hřebík, a také se smlouvou na 250 tisíc korun. Z této sumy už zinkasoval 50 tisíc za výhru nad Valouškem. Na amatérský duel slušný počin. A hodně je nyní i těch, které by chtěl mladý vítěz obdarovat. „Deset tisíc rozdělím mezi své trenéry, to už je dané, něco si chci nechat na cestování po kempech, abych se mohl zdokonalovat a postupovat na své cestě,“ začal s výčtem.

A co rodiče, kteří jej po celou kariéru podporují? Otec pomáhá shánět sponzory, maminka pak dělá doma špičkové zázemí a už překonala prvotní velký strach o svého synka. „Bála se hodně, ze začátku nemohla ani zápasy sledovat. Ale říkal jsem ji, že se nemá čeho bát, že když trénuji s kluky, se kterými trénuji, že když mám za zády Monstra, který je mi obrovskou oporou a také vzorem, tak se mi prostě nemůže nic stát. Něco jsem mamce slíbil, ale nevím, zda to chci teď tady říct,“ nakousl nejdříve.

Po pár minutách a zopakování otázky, přece jen s úsměvem podvolil: „Slíbil jsem ji nové… prostě nové kozy. Ne ty na zahradu, ale ty tady (rozesměje se a ukáže na hrudník). Ale už jsem se koukal a nevím, no, jsou docela drahé, a pak by mi vlastně nic ne nezůstalo.“

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články