Hlavní obsah

Vítězný comeback se nekonal! Muradov svedl těžkou bitvu, v UFC přesto padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než roční pauza nakonec sladkou tečku nepřinesla. Uzbecký bojovník Machmud Muradov si připsal druhou porážku v nejprestižnější bojové organizaci UFC, tentokráte v napínavém souboji nestačil na favorizovaného Brazilce Caia Borralha. Bitvu, jenž se každou minutou přelévala z jedné strany na druhou, nakonec rozhodovali až bodoví sudí, kteří se jednomyslně přiklonili k výhře brazilského bijce, jenž mezi elitou stále drží neporazitelnost.

Foto: Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Caio Borralho (vlevo) a Machmud Muradov během souboje.

Článek
Fotogalerie

Více než roční pauza, během které uzbecký bojovník Machmud Muradov nelenil a s maximální připraveností se pokusil své kvality znovu zúročit v nejslavnější bojové organizaci světa. Na turnaji UFC 280 v Abú Zabí ho ale nečekalo jednoduché sousto, přesto nesmírně motivovaný a odhodlaný nejslavnější Uzbek v MMA toužil po čtvrtém triumfu mezi elitou.

Souboj s Brazilcem Caiem Borralhem přitom začal maximálně opatrně, první pořádný úder přišel až na konci první minutky, kdy oba bojovníci poprvé vyzkoušeli přesnost svých paží. Muradov se záhy nechal zaskočit očekávaným strhem, po kterém musel v nepříjemné pozici bránit ze zad u pletiva. V nelichotové situaci si ale počínal na jedničku a spletivý moment přetočil ve svůj prospěch, což Brazilce vystavilo do nečekaných problémů. Muradov byl na koni a přibližně dlouhou dobu držel rivala pod sebou. Úvodní kolo tak nabídlo scénář nahoru a dolů.

Další pětiminutovku otevřely kopy, jejichž zvuk dopadu byl slyšet snad po celé hale. Kratší nevýraznější pasáž navíc pořádně okořenil Muradov, jenž se v náběhu vrhl po soupeři, kterého bez výraznějších potíží položil pod sebe. Borralho ale potvrdil zemařské kvality, ve zdánlivě nepříjemném postavení našel prostor ke škrcení, které ale bylo daleko od finálního dotažení. Rodák z Maranhaa v Brazílii litovat nemusel, vytvořil se mu prostor k přelezení do plného mountu, ze kterého se však Muradov vyvlekl maximálně parádně, jednoduše situaci přetočil jako přesýpací hodiny a znovu více než dvě minuty svíral rivala pod sebou. V závěru navíc čelil dalšímu pokusu o submisi.

Před třetím kolem bylo vše otevřené, jakákoliv výraznější chyba mohla rozhodnout o osudu zápasu. Ačkoliv Borralho začal zostra, přesto to byl Muradov, který povedenou kombinací u pletiva dostal soupeře do úzkých a diváky dostal do váru po zdánlivě jednoduchém takedownu, který se div neproměnil v noční můru. Brazilec si znovu našel skulinku k obejmutí soupeřova krku, což Muradov sice dokázal přečkat, závěrečné minuty přesto čelil dominantní soupeřově pozici, ze které již před závěrečným gongem nebylo úniku a koncovku strávil vleže.

Boj, který se často přeléval z jedné strany na druhou, ale bodoví sudí tak vyrovnaně neviděli. Všichni tři se totiž jednomyslně (2x30-27 a 29-28) shodli k výhře Brazilce Borralha, který v UFC uspěl i ve třetím duelu v řadě Muradov pro změnu podruhé za sebou smutní, už před závěrečným vyhlašováním byl ve výrazu obličeje ale tak trochu smířen, že to na čtvrtý zářez v nejslavnější bojové organizaci světa stačit nebude.

O nepříznivém výsledku patrně rozhodoval právě boj na zemi, ve kterém se sice Brazilec několikrát nechal zaskočit, přesto potvrdil patřičné zkušenosti a bez výraznějších trablů tahal za delší konec provazu.

Reklama

Související témata: