Hlavní obsah

Vítězství a teď velký průšvih. Hvězdného bojovníka Vémolu obvinila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá nálada je nejspíš pryč. Bojovník Karlos Vémola se sice v sobotu večer topil ve štěstí, když se po devíti měsících vrátil vítězně do klece. Ve středu však přišly nečekané problémy. Středočeská policie totiž obvinila sedmatřicetiletého tvrďáka z trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. Podle policie si pořídil mládě bílého tygra bez povolení. O případu informoval ve středu server extra.cz s tím, že v případu byly obviněny ještě další čtyři osoby. Server zmiňuje, že si Vémola tygra pořídil v květnu 2022 a byl si vědom toho, že nebude moct zákonným způsobem prokázat jeho původ.

Terminátor je zpět! Karlos Vémola si oddechl, porazil Al Matavaa. Jaká ho doma čeká odměna? Video: Sport.cz

 
Článek

Server extra.cz uvedl, že v případu byly obviněni ještě další čtyři lidé. Bojovník Vémola si podle zmíněné zprávy mládě tygra koupil v květnu 2022 od kamarádů za 145 tisíc korun a dobře prý věděl, že nebude moct zákonným způsobem prokázat původ nabytí tygříka. Podle zmíněného serveru je ve hře i varianta, že policie trestní stíhání rozšíří. Není totiž jasný osud dalších mláďat, která měl údajně bojovník vlastnit. Vémola obvinění odmítl.

„V tuto chvíli mohu sdělit pouze to, že se případem zabýváme, ale v této fázi nemůžeme být bohužel konkrétnější. Informace sdělíme v okamžiku, kdy nám to okolnosti řízení dovolí," řekla serveru Novinky.cz mluvčí policie Vlasta Suchánková. Vyšetřování tedy potvrdila, ale detaily neuvedla.

Karlos Vémola v generálce na duel s Patrikem Kinclem uškrtil MatavaaVideo: Oktagon TV

Každý, kdo chce doma chovat chráněného živočicha, musí mít podle zákona výjimku. A to i v případě, že jde o jakoukoliv manipulaci se zvířetem, nebo i v případě, že jde o uhynulé zvíře. Pamatuje na to také mezinárodní úmluva o chráněných druzích CITES, která chrání na 5000 živočichů. Tygři jsou v nejpřísnější kategorii.

Reklama