Vrací se kat Apolla. Bitva s neporaženou Gorilou. Takové soupeře hledám, těší se slovenský tvrďák

24.08.2022

Autor: Ondřej Huml

Tohle KO hodně zaujalo na české scéně!VIDEO/FOTO: OKTAGON MMA


Marek Mazuch. Slovenský gladiátor, jenž oslnil fanoušky na nedávném boxerském turnaji v O2 areně. Ránou z děla uspal brazilského Apolla (Leandra Silvu), o další zkázonosnou petardu se pokusí v září v Brně. Tam ho čeká další velká výzva, africká Gorila Ziko Magengele, který stejně jako on rád rozdává granáty. Nejen o něm pak bývalý profesionální voják slovenské armády promluvil v rozhovoru pro kaocko.cz.  



S kým vším na zápas spárujete?
Hlavně s Radem Úškrtem, jehož v Brně čeká zápas taktéž. Plus ještě s jedním dobrým kamarádem, se kterým jsme opustili armádu. V podstatě tak trénuji jen v rámci našeho klubu. 

V jaké je Úškrt formě?
Formu má skvělou, fyzicky je na tom hrozně dobře. Uvidíme, jak se mu podaří to přenést do zápasu. Všichni ale víme, že v kleci se dokáže zbláznit. Podle mě je to stále jedna z nejlepších 77 na česko-slovenské scéně. Věřím, že zvítězí. A neříkám to proto, že ho mám rád, ale protože je to fakt výborný bojovník. Má neskutečnou sílu. 


Vás čeká v Rondu Jihoafričan Magengele, který stejně jako vy v MMA ještě neprohrál. Jaký to bude soupeř?
Je to bitkař, hodně divokej kluk. Víc toho o něm zatím nevím, v přípravě se soustředím hlavně sám na sebe. Určitě jsem ale rád, že mi Oktagon dal zrovna jeho. Nebudu ho muset nahánět, prostě se střetneme a bude to pořádná mastěnica. Jsem si jistý, že uděláme dobrý zápas.

Takže férová bitka hned od začátku?
Přesně tak. Zkrátka něco, co si diváci přejí tolik vidět.

Pro vás to bude první zápas z nové třízápasové smlouvy s Oktagonem. Jak moc je pro vás důležité vykročit vítězstvím? 
V podstatě to vnímám jako zatím nejdůležitější zápas. Jedná se o první souboj po mém comebacku do MMA a já udělám maximum, abych navázal na vítěznou vlnu. Chci ukázat, co ve mně je. 

Pořád platí, že teď už se chcete věnovat jen MMA?
Určitě ano. Už nechci tříštit síly v žádných postojových disciplínách, chci se soustředit výhradně na MMA. Mám tam rozběhnuté skvělé skóre a rád bych toho využil, abych něco dokázal a třeba se s tímhle sportem dostal až do světa. V první řadě chci teď ale nabídnout divákům co nejkrásnější zápas. Ideálně ho zakončit dalším vydařeným káóčkem. 

To se vám povedlo už v O2 areně, kde jste srazil k zemi Brazilce Apolla. Připomínají vám lidé tenhle zápas?
Jasně, často se k němu někdo vrací. Cekově byly ty ohlasy po něm zatím největší v mé kariéře. Nakonec to tenkrát dobře dopadlo, na první kolo se však radši vůbec nedívám. Tam jsem fakt tragický. Soupeř byl zpočátku mnohem lepší, kdežto já byl zamrzlý a nemohl ho pořádně trefit. 

Berete to jako poučení, že další pomalejší rozjezd by se vám už nemusel vyplatit? 
Určitě ano. Poučilo mě to ale i v tom, abych se příště ničím zbytečně nesvazoval. Před zápasem s Apollem jsem odmítal jakýkoli trashtalk, neustále jsem opakoval, že já svou sílu ukážu až v ringu. Tam jsem ho chtěl za každou cenu knockoutovat. Jenže jsem se na to soustředil tak moc, že jsem v prvním kole nebyl vůbec uvolněný a všechno jsem dělal pomaleji než on. I proto teď chci jít do bitvy s naprosto čistou hlavou. Zkrátka si ji hlavně dobře užít. 

Apollo je skvělý fighter, ale také vyhlášený provokatér. Štvala vás ta jeho gesta, která při zápase dělal? 
Ani ne. Nebral jsem to jako provokaci. Spíš jsem byl naštvaný sám na sebe, že zatímco on tam stihl i tancovat, mně stejně nešlo ho zasáhnout. 

Chtěl byste ho nyní vyzvat i v MMA?
Nemyslím si, že se to stane. Co mám zprávy, on se chce vrátit zpátky do welteru, kdežto já jsem střední váha. Takže se už asi nepotkáme. 


A je nějaké jméno, na které máte po Magengelem chuť?
Asi ne, nikoho konkrétního v hledáčku nemám. Pro mě je důležité, aby to byl hlavně dobrý bojovník, aby mě zápas s ním posunul zas o kus dál. Zrovna Magengele tohle rozhodně splňuje. Je to tvrďák, co dosud nikdy neprohrál, dokonce se už stal šampionem nějaké africké organizace. Přesně takové soupeře hledám. Nestojím o krčmové zápasníky, na kterých bych si jen dělal skóre. Chci někoho pořádného, s kým to bude stát za to. Když ho porazím, určitě si pak můžu říct o ještě větší jméno. 

A budete dál bojovat i v DFN, nebo už jen za Oktagon?
Je to o dohodě. Ale nemyslím si, že by měl Ondra Novotný problém mě tam pustit. Když jsem skončil v armádě, s DFN jsme se domluvili na celkem třech zápasech. Dva už mám za sebou, ten třetí se musel bohužel zrušit. Já své sliby ale plním, takže platí, že ještě aspoň jednou bych se tam měl představit. Věřím, že s tím nebude problém. 

Půjde o MMA?
Doufám, že ano. Vnímám to tak, že pokud se chci v kariéře ještě někam dostat, další zápas v postoji mě už nemá kam posunout. To by musela přijít fakt hodně zajímavá nabídka, abych ho vzal. 

A jak vidíte hlavní brněnský duel, v němž se o titul vaší střední divize utkají Patrik Kincl s Alexem Lohorém? Komu z nich dáváte větší šance na vítězství? 
Vidím to tak 70 na 30 pro Patrika Kincla. On je hrozně inteligentní zápasník, na zemi Alexe utahá.



Další články v kategorii

Následovníci velkých bojových jmen navážili na galavečer v Brně

02.05.2024Váhu splnili všichni. Noc ze středy na čtvrtek byla pro některé náročná, ale všichni zápasníci dokázali splnit váhový ...

Neporažený šampion UFC zacílil na velké jméno. Chce překonat slavného fotbalistu Ronalda

02.05.2024Hýří sebedůvěrou. Má ji podloženou výsledky. Španělskému zabijákovi Iliu Topuriovi se v únoru povedlo, co ještě nikomu ...

Krásná tvář dozná změn. Na uhrančivou Polku čeká v UFC mladá krev

02.05.2024Loni v říjnu vybojovala cennou a bolestivou výhru. Polská bojovnice Karolina Kowalkiewicz na turnaji UFC Vegas 80 rozstřílela v postoji rumunskou krásku ...

Kincl a UFC? Tyto dveře dávno uzavřel, svým svěřencům tam ale pomůže rád

02.05.2024Po dlouhém vyjednávání prodloužil spolupráci s Oktagonem. Šampion střední divize Patrik Kincl dlouze volil mezi česko-slovenskou organizací ...

Špatná volba. Kluci bouchali na dům bývalého krále UFC, ten vyrazil na kontrolu s pistolí

02.05.2024Zvonkohra. Rošťácká hra, při níž děti zvoní na cizí domy, bouchají na dveře a následně utečou. Schovají se do keřů a ...

Pereira zapůsobil svými dovednostmi. Na lopatky dostal legendu UFC. Na chodbě

02.05.2024Chtěl být v bojové pohotovosti, toužil po zápase před domácím publikem na turnaji UFC 301. Věřil, že bude bojeschopný, zdraví mu nakonec ...

Skvělá karta, velká šance se ukázat. Sledujte budoucí české hvězdy

02.05.2024Ve čtvrtek vážení a v pátek boj. Takové jsou poslední hodiny před brněnským turnajem Fusion Fight League 27, který se odehraje v Zoner ...

Dohra tesáků v UFC. Vyhazovem trable upíra nekončí

02.05.2024Že kousat do soupeře se vážně nemá, si tenhle chlapík bude pamatovat až do smrti. Jen co se jednadvacetiletý válečník Igor Severino dostal ...

Média věci zveličují, brání šéf UFC pochybení hvězdného šampiona

02.05.2024Má ho rád, považuje ho za nejlepšího bojovníka všech dob a nic na tom nemění ani kontroverzní prohřešky. Šéf ...

Načíst další články