Všechno je jinak, Adesanya bude nejspíše obhajovat titul proti překvapivému soupeři

Všechno je jinak, Adesanya bude nejspíše obhajovat titul proti překvapivému soupeři zdroj: Profimedia

Šampion Israel Adesanya měl spadeno na Jihoafričana Dricuse Du Plessise, s kterým má nevyřízené účty. Nakonec se ale nejspíše utká se soupeřem, který má pořádně prořízlou pusu.

Před dvěma týdny šokoval jihoafrický bojovník Dricus Du Plessis svět, když porazil na TKO ve druhém kole favorizovaného Roberta Whittakera a dostal se tak do čela vyzyvatelů ve střední váze.

Tento výsledek překvapil i samotného šampiona Israele Adesanyu, ale sám přiznal, že je za něj rád. Ne však proto, že by byl Dricusovým fanouškem, ale proto, že tak dostal příležitost vymlátit duši z jihoafrického bojovníka, se kterým má osobní problém. Dricus totiž ťal do živého, když prohlásil, že on bude je jediný pravý africký šampion v UFC a Adesanya, který se narodil v Nigérii, ale vyrostl na Novém Zélandu si to bral velice osobně. Po Dricusově vítězství dokonce vtrhl do klece a začal na něj pořvávat rasové nadávky a slibovat pomstu.

K pomstě ale nakonec možná nedojde, nebo aspoň ne tak rychle, jak se čekalo. Dricus Du Plessis se totiž podle všeho zranil a na zápas proti Adesanyovi na turnaji UFC 293, který se má konat 10. září, se tak nestihne připravit. Šampion pro jeho zranění ale nemá žádné pochopení a když se o něm dozvěděl, označil jej za zbabělce:

„Ani nevím, jak začít, ale Dricusi Du Pussy (Dricusi Srabe), ty podělaná d*vko“ nebral si servítky Adesanya na Twitteru. „‘Akorát si měl vzít rukavice, byl jsem připraven si dát další zápas,‘“ citoval Adesanya svého protivníka, který mluvil o tom, že by po Whittakerovi porazil rovnou i Adesanyu. „Ne, nebyl jsi připravený, ty jsi d*vka! Proto nechceš vzít tento zápas. Tvoje noha bolí. Moje koleno bylo v háji při mém posledním zápase. Ale hádej co jsem udělal? Šel jsem do toho, protože to je to, co podělaný šampion dělá. Tohle je šampionský kalibr, jsem jiný než ostatní. Spousta vás bojovníků provolává: ‚Budu bojovat s kýmkoliv, kdekoliv, kdykoliv‘. Ne, nebudete. Já budu, Alex Volkanovski taky. My jsme prostě jiní.“

„Budu zápasit v Sydney a je mi úplně jedno s kým. Dickless Du Pussy (zkomolil znovu Adesanya jméno svého soupeře), jdi do haj*lu. Jdeš z kola ven. Stricklande, budeš to ty. Uděláme si pánský taneček, ukážu ti, jak se doopravdy tančí. Ale jo, jsem z vás všech unavený, když pořád říkáte ‚Můžu bojovat, můžu bojovat.‘ Ne, nemůžete, vy srabové,“ zakončil Adesanya svoje video.

Pokud by se potvrdilo, že Dricus Du Plessis skutečně nemůže nastoupit na zápas 10. září, Sean Strickland by jako náhradník dával největší smysl. Je sice až šestým mužem v žebříčku, ale zároveň je po Du Plessisovi jediný, s kým Adesanya ještě nebojoval. Netřeba dodávat, že Sean by do zápasu šel jako velký outsider a pravděpodobnost, že by Adesanyu udolal by nebyla moc velká. Strickland se ale výzev nebojí a jeho prořízlá pusa, která nedokáže filtrovat žádné šílenosti, které jeho hlava vymyslí, by mohla dodat zápasu pořádný náboj.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články