Sleduj nás

Vybral jsem si ONE FC! Je to největší propagace bojových umění na světě, zdůvodnil Soldič rozhodnutí

Vybral jsem si ONE FC! Je to největší propagace bojových umění na světě, zdůvodnil Soldič rozhodnutí
Dlouho je považován za nejlepšího MMA bojovníka mimo UFC. Roberto Soldič je dvojnásobným šampionem polské KSW, ale i přes naprosto exkluzivní podmínky, které mu organizace nabízela, bude měnit působiště.

O tom se ostatně spekulovalo již delší čas. Soldič vyčistil veltrovou divizi KSW nebývalým způsobem a bylo jasné, že pro další setrvání v Polsku bude hledat motivaci jen stěží. Když byl navíc několikrát viděn na turnajích UFC, zdálo se, že stěhování za oceán je hotovou věcí.

https://twitter.com/i/status/1554219072857989122


Pravděpodobně by to podle těchto předpokladů i dopadlo, kdyby se do celé věci nezapojil Chatri Sityodtong. Nejdůležitější muž ve vedení ONE Championship pozval Chorvatského Robocopa na turnaj do Singapuru a atmosféra panující v asijské organizaci rozhodla o tom, že všichni ostatní zájemci ostrouhali.

„Odjel jsem do Singapuru a viděl jsem atmosféru u pana Chatriho, jak se chová k bojovníkům a jaké s nimi má vztahy. Vybral jsem si ONE FC, protože je to největší propagace bojových umění na světě. Dávají mi příležitost získat všechny opasky: mistra světa v kickboxu, mistra světa v Muaythai, mistra světa v MMA a také mistra světa v boxu. Tohle je něco nového. Chci vytvořit něco pro svůj lid a také pro svůj vlastní odkaz," vysvětlil svoje pohnutky Soldič.


https://twitter.com/i/status/1554305251129577474

Již teď je jasné, že Roberto bude mít v ONE FC skvělé postavení a organizace mu půjde na ruku. Dá se tak předpokládat, že se vyplní i první Chorvatovo přání ohledně premiérového soupeře. „Chtěl bych bojovat s Alvarezem, pokud dostanu možnost, určitě s ním chci zápasit,“ vybral si Soldič.


Další články