Výjimečné okamžiky pro české legendy. Dneska úsměv, zítra pěsti v kleci

01.12.2023

Autor: Libor Kalous

Tomáš Hron (vpravo) se těší na bitvu.

Tomáš Hron (vpravo) se těší na bitvu. FOTO: kaocko.cz


Váhu mají bojovníci za sebou, pohledy do očí také zvládli. A bez větších problémů, žádné nervy na pochodu, hecování. Své si prožily i legendy, které v sobotu půjdou do klece na akci Heroes Gate 28. Ta startuje v 18 hodin v Unyp aréně. Mladé a nadějné pušky a ti, kteří se budou loučit, to bude nádech sobotních bojů.


"Cítím se v pohodě," smál se po staredownu Tomáš Hron, který jde poslední bitvu z karty. "Těším se, přibral jsem od rána jen kilo," byl v dobré náladě i Ladislav Kutil, který se bude definitivně loučit se sportovní kariérou. "Já jsem vždycky menší, jsem na tohle zvyklý," usmál se zase Josef Král, který se pobije se soupeřem, který je o hlavu vyšší. I on si dá poslední boj v kleci. Když odcházel z veřejného vážení, měl kolem sebe celou rodinu. U výjimečného okamžiku byli všichni. 

Král jeden z posledních týdnů přípravy strávil také ještě jako reprezentační trenér s bojovníky na mistrovství světa v Albánii. I tam ladil formu a kila před posledním bojem v kleci. Nakonec shodil téměř 17 kilogramů. "Nikdy v životě už nebudu mít míň," smál se při vážení. 

"Na začátku přípravy jsem si říkal, že když se něco stalo, že to je kravina, proč to dělám, ale teď jsem rád," přiznal Král, který zase zažije zápasový adrenalin.

Ten po čtyřech letech pocítí na svém těle také Kutil. On navíc bude po boji předávat pomyslnou štafetu svým synům. On boxer, oni zápasníci MMA. 

"Naposledy jsem zápasil před čtyřmi lety v Liberci. Těším se na návrat, mám rád celý ten proces přípravy, baví mě to," přiznal pro kaocko.cz Kutil.

"Myslím si, že na konci asi budou slzy, až to celé zavřu. Já jsem svoje už ukázal, mám za sebou hodně zápasů, tohle je zápas pro můj pocit, ale chci každopádně vyhrát. Já jsem tak soutěživý, že chci vyhrát ve všem," usmíval se Kutil.

Tomáš Hron půjde do souboje po dvou porážkách, v obou případech ho ale ze hry vyřadilo zranění. Před rokem mu při boji s věhlasným Errolem Zimmermanem praskl zadní křížový vaz i meniskus v koleni, při návratu na červencových Yangames ho zradily podkolenní nervy. Myšlenky na konec kariéry však naštěstí hned zavrhl. 

"Naopak jsem při chuti, v přípravě jsem dřel jako ještě nikdy. V posledních dvou zápasech jsem se ale dohromady rval sotva dvě minuty, což je fakt na hlavu. Kdybych dostal přes dr*ku, kdyby mě v ringu někdo přejel, tak řeknu, že na to holt už nemám a že asi nastal čas skončit. Nic takového se ale nestalo. Nepřepral mě žádný soupeř, nýbrž moje zdraví," podotkl před časem Hron.

V Jaké formě se představí na Heroes Gate? "Cítím se skvěle," bylo vidět na zkušeném válečníkovi nadšení po veřejném vážení.

Galavečer Heroes Gate 28 bude hostit zkušené bojovníky. Mezi nimi bude také Luboš Vrňata. I pro něj to bude poslední ohlášený boj. 

Marek Košťák, Marek Matzke, Pavel Touš mladší, Michal Zátorský, Václav Žemla, Kelvin Soquessa, Václav Štěpán, Vojtěch Khol, Lukáš Hudler, Petr Novák, tohle jsou další jména, která jsou vepsána na bojovou kartu sobotní akce Heroes Gate. Vstupenky jsou stále k dispozici přímo v Unyp Areně. 



Další články v kategorii

Čeští kickboxeři absolvovali kolosální kemp. 430 bojovníků

15.05.2024Česká reprezentace v kickboxu na akci ohromných rozměrů, příprava ve společnosti mistrů světa, zkušených jmen. V takovém duchu se nesl víkend ...

Poznej rozdíl. Fury s Usykem šli do trenek. Budu nejlepší těžká váha všech dob, věří si Angličan

15.05.2024Ví, že má před sebou jedinečný okamžik. Světový boxerský titán Tyson Fury se již v sobotu 18. května postaví ve sjednocující ...

Čepo ladí formu na Eden. Byl povolán jako třetí do titulové bitvy

15.05.2024Znají se, vědí o sobě, o jejich vzájemných zápasech se mluví dlouho. Řeč je o třech, bojovat mohou jen dva. 8 června bude Patrik Kincl obhajovat ...

Český Diaz proti Diazovi. Bitvu zažije PML na Slovensku

15.05.2024Loni v létě natočil Matouš Kohout na svůj Instagram video, kde napodobuje slavného amerického bojovníka Natea Diaze. Stejný účes, stejné ...

Průstřel nohy. Z devíti kulek schytal pouze jednu. V nemocnici ze mě byli hotoví, vzpomínal Záděra

15.05.2024Prožil chvíle jako z hororu, jenže tohle byla drsná realita. Patriku Záděrovi šlo o život. Když na konci minulého roku bránil svého ...

Legenda UFC se přehrabuje nabídkami, na tu od Whitea zatím Brazilec čeká

15.05.2024Ve 37 letech naskočil zpět do akce, na nedávném UFC 301 zvládl zápas doma v Riu. Na body suverénně přetlačil Jonathana Martineze a nyní přemýšlí, ...

Fury před životní bitvou kulhal o berli. Není žádný zítřek, tvrdí

15.05.2024Boxerský šampion těžké váhy Tyson Fury se chystá v saúdskoarabském Rijádu na největší zápas své ...

Mladá slečna porazila šampiona UFC, kamennou tvář prozářil úsměv

15.05.2024Jít reklamovat nechtěné zboží přímo do obchodu, to je pro spoustu lidí těžký úkol. Vést dialog s prodejcem je leckdy náročná ...

Další boj v PML. Smolková zná soupeřku do Nitry

15.05.2024Už 24. května se v Nitře uskuteční desátý galavečer Professional Muaythai League. Hlavními taháky turnaje budou hvězdy Oktagonu Ivan Buchinger, Matouš ...

Načíst další články