Výplata titulové bitvy odtajněna. Jsem český Tyson, jsem stroj, tvrdí Cverna

19.10.2023

Autor: Ondřej Huml

Alex Cverna pod IAF.

Alex Cverna pod IAF.FOTO: I Am Fighter


Před titulovým bojem těžké váhy I Am Fighter se nečekaně zvedly sázky, vítěz získá kromě pásu i výplatu poraženého. Celkem 250 tisíc korun. Přál si to tak šampion Jevgenij Orlov a vyzyvatel Alexandr Cverna mu vyhověl.


"Takže o sto přijdeš, ale s tím jsme asi oba v pohodě. Já tě pak alespoň pozvu na oběd," slíbil mu tenhle ranař v diskuzi, kterou na Youtube vedli Petr Ondruš a Boris Marhanský. Šéfové organizací IAF a RFA, co na speciálním titulovém galavečeru v Praze budou mít 11. listopadu ty nejlepší své koně. 

Zatímco na nedávné tiskovce s Davidem Závodou nechal Cverna promluvit své pěsti, na setkání s Orlovem zůstal ledově klidný. Osobně totiž proti němu nic nemá. Navíc se mu zjevně nechtělo rozjet trashtalk na sympaťáka z Ukrajiny, co se česky mluvit sice snaží, ale obratně by tímto jazykem reagovat určitě nedokázal. 

Paradoxně tak však útočil jen on. Cvernovi třeba vyčetl, že mu při staredownu zatlačil na obličej. "Ztratil jsi tím můj respekt. O to víc ten zápas ale chci. Mám ti totiž v kleci co vrátit," konstatoval Orlov.

VIDEO/FOTO: IAF/O2 TV SportA šli do sebe...



"To mě jako budeš hladit? Já myslím, že tvoje rány vydržím, klidně i s rukama dole. Prostě ti do té rány dám hlavičku a zlomím ti s ní ruku. Je mi líto, co se teď děje tam u vás, ale my se o vás postaráme. A já se zase o tebe postarám v kleci," usmál se Cverna, jenž má už příští sobotu titulový souboj i na Hexagonu. Utká se tam s Princem a Orlovovi se datum jejich bitky samozřejmě ani trochu nelíbí. 

"Ty máš dva týdny před zápasem se mnou zápas v Holandsku, to jsi jako blázen, nebo co? Pak řekneš, že máš zranění a nenastoupíš? Tak to budu pěkně v p*deli," vmetl mu rozhořčeně do tváře. 

"To budeme my oba. Ale samozřejmě se to může stát. V Nizozemsku budu totiž zápasit s fakt kvalitním soupeřem. Nevybírám si šmouly ani mončičáky, ale jen ty nejlepší. Třeba mi ukousne nehet nebo palec, já nevím," prohodil Cverna a pak ujistil, že odstoupit z bitvy s Orlovem fakt nemá v plánu. 

"Samozřejmě doufám, že udělám pěkný souboj i s ním. Chci si totiž zazápasit s pořádným chlapem. Navíc vím, že ani Žeňa (Orlov) není žádné ořezávátko, tak snad si to dáme spolu na bomby. Já totiž něco ustojím. Jen doufám, že i on ustojí ty moje granáty. Mám je totiž přesně mířený a vím, kdy je kam bouchnout. Na stará kolena jsem ze sebe vyrobil stroj. Jsem tzv. český Tyson," zahřměl a získával si při diskuzi převahu. 

"Když já zápasil, on na to teprve koukal v televizi. Teď je ale překážka, kterou prostě překonám. Už mé jméno Alexandr znamená ochránce mužů, tak mám asi chránit svět. V kleci však budu likvidovat všechny, co se mi tam postaví do cesty. Můj věk je totiž jenom číslo. I když už děda jsem, být se jím rozhodně necítím," pousmál se osmačtyřicetiletý Cverna.

Hned v úvodu pak dostal od šampiona znovu příslib, že válčit se bude jen v postoji.  "Je to pořád soupeř, který mi chce ublížit. Já mu to ale nedovolím. Na začátku kariéry jsem trénoval u jeho trenéra Davida Vyvážila. Může se ho zeptat, co v postoji umím, co jsem tam dělal jeho klukům," rýpnul si Cverna, který za celou svou kariéru v MMA prohrál pouze dvakrát. Výher má na kontě hned deset.

To Orlov to má 8-1. Zatím jedinou porážku mu před čtyřmi lety uštědřil Slovák Martin Buday, bývalý champ Oktagonu a dnes vycházející hvězda UFC.

VIDEO/FOTO: IAF/O2 TV SportCverna a jeho demolice...



Další články v kategorii

Petrášek, Peňáz i Vémola. Současná forma před historickým Edenem

10.05.2024Organizace OKTAGON MMA zveřejnila na svých sociálních sítích fotku z tréninku v pražském Reinders MMA, na kterém se sešla ...

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Načíst další články