Vyražený zub vyřadil Gasteluma z hlavního zápasu nadcházejícího UFC, zaskočí za něj zajímavý náhradník

Vyražený zub vyřadil Gasteluma z hlavního zápasu nadcházejícího UFC, zaskočí za něj zajímavý náhradník Kelvin Gastelum | zdroj: Profimedia

Jen pár dnů před očekávaným zápasem s Imavovem se Američan Kelvin Gastelum na tréninku zranil a musel odstoupit. Vedení ale pohotově sehnalo zajímavou náhradu.

První letošní turnaj UFC se odehraje už tento víkend v Las Vegas, bohužel se však bude muset obejít bez hlavní hvězdy. Kelvin Gastelum se totiž pár dní před zápasem zranil, na tréninku měl inkasovat tvrdé koleno, které mu vyrazilo zub. Na sociálních sítích sdílel fotku a následně i video z chirurgického zákroku.

"Jsem extrémně zklamaný. Takhle jsem rok 2023 začít nechtěl. Tvrdě jsem makal, překonal spoustu překážek a byl jsem připraven udělat tento víkend pekelnou show. Omlouvám se Imavovovi, jeho týmu a také UFC a fanouškům," napsal zklamaný Gastelum, který nemá ve zvyku ze zápasů odstupovat, takže je zranění pravděpodobně vážnější, než se může na první pohled zdát.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Mac Life (@themaclifeofficial)

Nassourdine Imavov ale naštěstí bez soupeře nezůstal dlouho. UFC se prakticky okamžitě podařilo domluvit náhradu v podobě svérázného Seana Stricklanda. Pro toho to bude druhý hlavní zápas večera po sobě. Před Vánoci totiž uzavřel pomyslnou sezónu soubojem s Jaredem Cannonierem, který na body prohrál. Předtím v létě nestačil na fenomenálního Alexe Pereiru, který se posléze stal šampionem.

Díky předchozí sérii 6 vítězství v řadě je ale Američan stále na sedmé příčce střední váhy a přitahuje k sobě velkou pozornost, takže by pro dvanáctého Imavova mohl představovat cenný skalp. Bohužel pro něj se ale souboj namísto ve střední váze (84 kg) odehraje v polotěžké (93 kg), takže by výsledek pozici v žebříčku neměl ovlivnit.

Imavov, jak jeho jméno napovídá, sice pochází z Dagestánu, ale nenechte se mýlit, vyrůstal však ve Francii, a tak místo wrestlingu preferuje boj v postoji. "Hopsavým" technickým stylem boje připomíná slavnějšího týmového parťáka Ciryla Ganea. Jelikož Strickland také boj na zemi nevyhledává, čeká nás nejspíš divácky atraktivní bitva na nohou.

Na prvním UFC turnaji letošního roku uvidíme dále například tvrďáka Dana Igeho či neporažené mladé talenty Umara Nurmagomedova a Javida Basharata, jejichž zápasy rovněž slibují parádní podívanou.

Zdroje:  Yahoo Sports , ESPN

Nejnovější články