Hlavní obsah

Vzhůru za postupem! Pevné sourozenecké pouto okusí netradiční zážitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně vyrůstali, společně zabojují o vítězství a následný postup. Česká MMA zápasnice Martina Jindrová si je vědoma důležitosti nadcházejícího zápasu v zámořské organizaci PFL, ve kterém půjde opravdu o hodně. Ve hře je postup mezi nejlepší kvarteto zápasnic. Jednatřicetiletou ranařku tak za vítězstvím požene i mladší sestra Romana, která bude především sloužit jako psychická podpora. „Budu ráda, když mi pomůže psychické stránce. Odjede se mnou tréninky, než přijedou trenéři,“ vysvětluje Jindrová.

Martina Jindrová trénuje před klíčovým duelem v PFL s mladší sestrou. Bude jí mít i ve svém rohu!Video: Sport.cz

 
Článek

Staré pořádky se nemění? Kdepak. Zajímavou novinku totiž přichystala česká MMA zápasnice Martina Jindrová, kterou již 1. července čeká klíčový duel v zámořské organizaci PFL. Do Atlanty, místa dění turnaje, vyrazila i s mladší sestrou Romanou, se kterou několikrát týdně i trénuje.

„Trénuji s ní asi tři roky a prostě jsme se domluvili, že si půjdeme zaboxovat. V přípravě spolu trénujeme jednou týdně, jinak třeba dvakrát třikrát," líčí zkušenosti sestra Romana Silovská. „Ségře se to líbilo, chtěla to zkusit a myslím si, že jí to i jde. Je dost silová, má velkou výdrž a fyzicky je na tom dobře," popisuje Jindrová, které v přípravě pomáhá také starší sestra Petra.

Martina Jindrová posiluje před dalším zápasem v PFL svůj tým. Kdo ho doplní?Video: Sport.cz

Sestry Martina a Romana odletěly do Atlanty během neděle, v nadcházejících dnech je doplní i velezkušené trenérské duo Petr Ondruš a Petr Kníže. „Abych pravdu řekla, tak se to trenérům moc nelíbí," přiznala Jindrová. „Mně ale stačí její přítomnost, je furt dobře naladěná. Furt se usmívá, máme stejný smysl pro humor," pokračovala ranařka, která bude mít kompletní trenérské trio v rohu i během zápasu.

Nový přírůstek na cestě za postupem do vyřazovacích bojů bude především sloužit jako psychická podpora. „Určitě jí radit nebudu, ani nemám co jí poradit. Asi budu jen koukat. Budu z toho víc ve stresu než ona," netají o jeden rok mladší sestra Romana. „Psychicky jí můžu podpořit, jsem zvyklá s ní často cestovat. Jsme zvyklé a sehrané," dovysvětlila.

Jindrovou případný úspěch z druhého zápasu v zámoří může katapultovat do vyřazovacích bojů. Před touto metou ale čeká zkušená kazašská judistka Zamzagul Fajzallanová. „Koukala jsem na nějaké její zápasy a zjistila jsem, že Martina má velkou šanci. V postoji je lepší, na zemi jsem neviděla zápas, že by šla na zem," prozradila Silovská.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Jindrová (@martinajindrova_official)

Cesta za zápasem do Ameriky ale nebude jediným zahraničním zážitkem. Po zápase totiž obě sestry opět nasednou do letadla. „Největší odměnou bude to, že po zápase poletíme na dovolenou do Kostariky," vysvětlila mladší sestra. „Moje tělo to potřebuje, půl roku v kuse se připravuji jen na zápasy, mám toho dost," doplnila Jindrová, která v případě postupu do play-off pro změnu nabere směr Londýn.

Češce před druhým duelem patří třetí pozice, do vyřazovacích bojů postupují nejlepší čtyři. Na jejich konci visí titul šampionky a šek ve výši jednoho milionu dolarů (přibližně 23 milionů korun).

Reklama

Související témata: