Hlavní obsah

Wembley nebo arabský svět. Ohledně souboje Usyka s Furym začíná být jasněji

Zatímco těsně před Vánoci se britský boxer Tyson Fury a Ukrajinec Oleksandr Usyk dohodli na vzájemném souboji, jehož vítěz bude mít v držení mistrovské pásy všech významných organizací a bude absolutním mistrem světa těžké váhy, nyní má o poznání reálnější obrysy i datum a místo konání zápasu. Předním hráčem je stadion na Blízkém východě.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tyson Fury (vlevo) a Oleksandr Usyk během staredownu.

Článek

Jeden z největších zápasů boxerské historie se pomalu a jistě blíží k finální realizaci. Oba boxeři si koncem loňského roku plácli a souhlasili se vzájemným měřením sil, nyní se tak vyjednávají další zápasové podmínky, jako například místo a datum konání. „Souboj je definitivně dohodnutý, uskuteční se během prvních čtyř měsíců příštího roku," oznámil nedávno Furyho promotér Bob Arum.

Po rozsáhlých debatách je zase o něco jasněji, byť to stále není oficiální. „Pravděpodobným datumem bude březen, někdy na jeho začátku," informoval britský promotér Frank Warren, podle kterého se usilovně jedná i o podobě hostujícího státu a stadionu. V úvahu údajně připadá Londýn a jeho největší fotbalový stadion ve Wembley, o něco reálnější ale je uskutečnění na Blízkém východu v Saúdské Arábii.

„Zatím o místě jednáme, nic není oficiální. Jakmile bude souboj oficiálně, s místem si už nějak poradíme a zapadne to na správné místo. Člověk nikdy neví, třeba by se to mohlo uskutečnit i ve Wembley. Každopádně rozhodnutí musí padnout velmi rychle, protože zápas chystáme na březen," pokračoval Warren.

„Nebudeme se tu flákat a stavět jednoho proti druhému. Půjde o to, kde kluci vydělají nejvíc peněz," vysvětluje uznávaný promotér. Zatímco Fury v posledních dvou duelech pokaždé bojoval v domácím prostředí ve Velké Británii, naopak Usyk svedl odvetný souboj s Joshuou právě v Saúdské Arábii a rivala by zajisté rád zbavil domácího prostředí i nyní.

Warren zároveň uvádí, že souboj ještě není definitivně uzavřen a jedná se o detailech. „Existuje tu skutečně velká vůle uskutečnit tento souboj. Jde jen o to, kde a za kolik. Rozhodně jsou to dobří lidé, se kterými se dá jednat. Všichni jsme pozitivně naladěni na to, abychom to definitivně uzavřeli," konstatuje. „Bojovníci mají relativně krátký život a peníze jsou důležité. Takže pokud jsou peníze, které nám byly navrženy, skutečné, musíme to vzít v úvahu," doplnil Arum.

Britský boxer Tyson Fury obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBC v těžké vázeVideo: O2 TV Sport

Čtyřiatřicetiletý Fury na začátku prosince v Londýně obhájil titul organizace WBO ve třetím vzájemném souboji s krajanem Derekem Chisorou. Hned po zápase vyzval šampiona zbývajících hlavních organizací WBA, WBO a IBF Usyka na souboj. O rok starší Ukrajinec naposledy boxoval v srpnu, kdy podruhé porazil jiného Brita Anthonyho Joshuu, kterého o mistrovské pásy připravil vloni v září.

Oba rivalové jsou v profesionálním ringu neporažení. Usyk vyhrál všech 20 soubojů, Fury má za sebou 34 zápasů a bilanci mu lehce kazí jen čtyři roky stará remíza s Američanem Deontayem Wilderem, kterého ale poté dvakrát porazil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články