Winter is coming. Surinamský obr chce do konce roku ovládnout těžkou váhu Oktagonu

Winter is coming. Surinamský obr chce do konce roku ovládnout těžkou váhu Oktagonu zdroj: Foto: se svolením Johna Wintera

Winter is coming. Těžká váha Oktagon MMA má nový přírůstek. V Bratislavě se představí surinamský rodák John Winter, který se na začátku kariéry střetl s Magomedem Ankalaevem.

Ahoj Johne, mohl by ses fanouškům krátce představit?

Ahoj všem. Jmenuji se John Winter, je mi 29 let. Žiji v Nizozemsku, ale pocházím z jihoamerického Surinamu.  

Tvá přezdivka „Winter is coming“ je skvělá. Jsi fanoušek Hry o trůny?

Nejsem fanoušek Hry o trůny, ale lidé okolo mě často říkali: Winter is coming, winter is coming (zima přichází), což je vtipné, když se jmenuji Winter. Po mém prvním zápase se mi přezdívka začala líbit, protože jsem zápas ukončil pěkným KO a lidé křičeli winter is coming. Můj manažer mi řekl, že je to dobrá přezdívka, ať si ji nechám. Zima přichází do těžké váhy Oktagonu.

Kdy a jak jsi začal s bojovými sporty?

Dřív jsem hrál fotbal, se kterým jsem skončil ve dvaceti letech. Poté jsem začal s fitness, ale nevyšla mi jedna soutěž a můj kamarád mi řekl, ať s ním jdu na trénink MMA. Nejprve jsem to dělal pro radost, ale opravdu mě to chytlo. Jakmile jsem dostudoval, začal jsem dělat MMA naplno.    

V roce 2015 jsi bojoval s Magomedem Ankalaevem, současnou dvojkou polotěžké váhy UFC. Jak na tento souboj vzpomínáš?

Byl to zápas na amatérském turnaji a Magomed měl tehdy bilanci 3:0, já jsem byl úplný nováček. Sice jsem trénoval s dobrými sparring partnery, ale neměl jsem žádné zápasové zkušenosti. Vyhrál jsem první zápas proti korejskému soupeři a poté mi dali Ankalaeva, který měl více zkušeností. Poprvé jsem musel shazovat do polotěžké váhy, ale získal jsem mnoho zkušeností do budoucna. Byl to skvělý turnaj, kterého se zúčastnil i Shavkat Rakhmonov, který je nyní hvězdou UFC. (turnaj se pořádal v České republice a zúčastnil se ho i Michal Kotalík, pozn. red.)

Co říkáš na Oktagon MMA? Jednu z nejlepších evropských MMA organizací v Evropě.

Přesně jak říkáš. Oktagon je jedna z nejlepších organizací v Evropě a těším se, až se budu moc ukázat. Atmosféra na turnajích je naprosto úžasná a těším se, až ji zažiji na vlastní kůži.

Jak se těšíš na turnaj v Bratislavě?

Do Bratislavy se opravdu těším. Chci fanouškům ukázat, co umím, a všem dokázat, co znamená heslo: winter is coming. Tvrdě trénuji, každý den se zlepšuji, každý den jsem lepší bojovník a chci to ukázat slovenským i českým fanouškům.

Tvým soupeřem bude Stuart Austin. Oba jste postojáři. Můžeme očekávat bitvu v postoji?

Nejsem typický postojář, možná si to lidé myslí kvůli mé fyzické konstituci a také proto, že velmi rád kopu. Můj vzor je Jon Jones, který také neustále kope, používá kolena ale i lokty, které jsou v Muaythai hodně k vidění. Přesto jsem velmi dobrý i na zemi. Mám hnědý pár v brazilském jiu-jitsu, jsem holandský i belgický šampion v jiu-jitsu i grapplingu, takže jsem spíše zemař než postojář, ale vždy záleží na zápase i na soupeři. Mohu zápasit v postoji, ale také dobře wrestlit i zápasit na zemi. Řekl bych, že jsem komplexní bojovník. Každého soupeře chci ale ukončit v postoji, protože rád dávám tvrdé údery a jak jsem již řekl, rád kopu a používám lokty, což se fanouškům líbí nejvíce. MMA v postoji je nejatraktivnější.

Podepsal jsi s Oktagonem vícezápasový kontrakt. Je titul těžké váhy tvůj cíl?

Přesně tak. Podepsal jsem smlouvu na více zápasů a jdu si pro titul. Pás Oktagonu je krásný a zároveň velmi cenný, protože je to v Evropě jedna z nejlepších organizací. Jsem ambiciózní a na konci roku chci být šampionem oktagonu.

Je něco, co bys chtěl vzkázat českým fanouškům?

Jsem nadšený, že se můžu připojit k Oktagonu. Těším se na svůj debut a na všechny fanoušky v Bratislavě. Děkuji také Oktagonu za skvělé jednání a nemohu se dočkat, až všem ukáži, co ve mně je.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články