Z Las Vegas do Bratislavy! Lopez si našel slovenskou partnerku a v Oktagonu opět cílí na titul

Z Las Vegas do Bratislavy! Lopez si našel slovenskou partnerku a v Oktagonu opět cílí na titul Beno Adamia vs. Gustavo Lopez | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oktagon 47 v Bratislavě nabídne i jiné duely, než očekávané střety mezi fightery z Česka a ze Slovenska. Například takového Gustava Lopeze. Ten okusil slavné UFC, tam mu to ale nevyšlo, a tak zamířil do Oktagonu, kde hned v prvním zápase získal šampionský pás, aby o něj o pár měsíců později zase přišel. Za poměrně krátkou dobu tento Hispánec získal řadu fanoušků. A také fanynek. S jednou z nich ostatně právě v Bratislavě žije.

Věčně usměvavý Američan začal původně s wrestlingem. Měl však spoustu kamarádů, kteří se věnovali MMA. Jeden z nich kdysi na poslední chvíli vypadl, a tak šel do klece Lopez. Vyhrál KO stylem za 7 vteřin a nepřekvapí, že už se k wrestlingu nevrátil.

Podobně rázný byl i Lopezův nástup do Oktagonu. V prosinci vzal titulový zápas jen pár týdnů před střetem v 02 aréně a z něj odešel s titulem prozatimního šampiona bantamové váhy. Právoplatným držitelem byl ale Dán Jonas Magard. „Je jen další v řadě,“ prohodil Lopez na jeho adresu. Nakonec ale dánský žralok vyhrál v Liberci poměrně jasně. V bratislavské aréně Ondreje Nepely však hodlá americký fighter opět štěstěnu naklonit na svou stranu. 

Bantamová divize se od té doby rozšířila především o Felipe Limu, který jasně vyhrál titul na Štvanici, když zdolal právě Magarda. Ale i o Račiće (bývalý šampion KSW) nebo Cartwrighta (pro změnu bývalý šampion Cage warriors). Dvojkou je však Lopez a výhrou v Bratislavě se může titulové šanci opět přiblížit. V cestě mu bude stát Gruzínec Beno Adamia, který sice nemá nijak oslnivou bilanci, poslední 3 zápasy ale vyhrál.

"Jsem si jistý, že si bude věřit. Když se dostanou na vítěznou sérii, tak jim to zvedne sebevědomí. Ale blbé na tom je, když pak jdete proti někomu na jiné úrovni. Můžete se cítit opravdu sebevědomý, dokud nedostanete ránu a nejdete na zem, odkud se nemůžete zvednout. To pak bude problém," prohlásil Lopez pro combatsports.uk. Svou taktiku koneckonců nijak netají. "Rád lidi topím. Rád je stahuju do hlubokých vod a pak, když si myslí, že se zvedají, je stáhnu ještě hlouběji. Těším se na to!"

Lopez není typický fighter. Zápasení ho sice živí, nicméně se věnuje byznysu a v týdnu má několik schůzek. Pronajímá nemovitosti, auta a nabízí pomoc ohledně daní. Vlastní podnikání rozjíždí i na Slovensku, kde má čerstvý vztah s novou partnerkou. „Ale MMA je můj hlavní svět. Miluju to a každý den trénuji,“ ubezpečuje fanoušky, v Bratislavě našel azyl ve vyhlášené Octagon Fighting Academy, objížděl ale i další gymy. Ve SFG se potkal třeba s Lajošem Kleinem.

Podstatnou část přípravy ale Lopez absolvoval doma v Las Vegas, kde trénoval třeba s Merabe Dvalishvilim, elitním fighterem bantamové váhy UFC. V sobotu bude do zápasu s Adamiou nastupovat jako velký favorit a nejspíš bude mít na své straně i podporu slovenských fanoušků, vždyť je teď v Bratislavě de facto jako doma. 

Zdroje:  Oktagon MMA , combatsports.uk

Nejnovější články